S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Úvod » Korenie » KORENIE Koriander celý (50g)


        

KORENIE Koriander celý (50g)

skladom

 

Číslo produktu: 90A-07-298785
Druh: Čisté korenie
Nákupom získate 339 bodov
Naša cena:
3,39 € (Nie sme platcami DPH)
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Popis produktu


Odporúčame Hodnotenie banner Korenie

Koriadner celý (Coriandrum sativum)


Koriander celý je aromatická rastlina s jemnými listami a semenami, ktorá je hojne používaná v kuchyni po celom svete. Koriander sa vyznačuje charakteristickou vôňou a chuťou, ktorá môže byť ľahko korenistá až citrusová.

Koriander celý je možné ľahko rozdrviť v mažiari alebo namlieť v mlynčeku a používa sa ako korenie do mnohých jedál.

Okrem svojej vynikajúcej chuti má koriander tiež niekoľko zdravotných výhod. Je známy pre svoje protizápalové účinky a môže pomôcť znížiť zápalové procesy v tele. Koriander tiež obsahuje antioxidanty, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a môžu pomôcť znížiť riziko niektorých chronických ochorení.

Ďalšou výhodou koriandru je jeho schopnosť pomôcť s trávením. Koriander môže pomôcť znížiť nadúvanie a plynatosť a tým podporovať správne trávenie potravy. Koriander tiež obsahuje vitamíny a minerály, ako je vápnik, horčík a železo.

Koriander je vynikajúcim doplnkom do kuchyne, ktorý nielen obohatí vaše jedlá o výnimočnú chuť, ale aj vám môže pomôcť zlepšiť zdravie. Ak hľadáte kvalitný koriander, ktorý vám prinesie tieto výhody, odporúčame vyskúšať práve ten náš.



KORIADER A JEHO VYUŽITIE V KUCHYNI

Koriander je univerzálne korenie, ktoré sa používa v mnohých receptoch na celom svete. Nižšie uvádzame niekoľko príkladov priameho využitia koriandru v receptoch:

1. Indická kuchyňa: V indických kuchyniach sa koriander často používa ako základné korenie pre rôzne curry, omáčky a polievky. Koriandrové listy sú tiež populárnym zeleninovým korením v indických šalátoch.

2. Mexická kuchyňa: V mexickej kuchyni sa koriander používa na dochutenie guacamole, salsy a ďalších jedál. Koriander je tiež hlavným korením pre tradičnú mexickú polievku Pozole.

3. Ázijská kuchyňa: V ázijských kuchyniach, ako je thajská, vietnamská a kórejská, sa koriander často používa v šalátoch a do jedál s ryžou, ako je napríklad Nasi goreng.

4. Marocká kuchyňa: V marockej kuchyni sa koriander používa ako korenie pre Tajiny (tradičné jedlo najmä v Maroku a Alžírsku) a ďalšie jedlá s kuracím mäsom alebo jahňacím mäsom.

5. Pečenie: Koriander sa tiež často používa v pečení ako korenie pre chlieb, rožky, a ďalšie pečivo.

Zároveň sa dajú použiť aj celé semienka koriandru, ktoré sa napríklad dajú využiť pri marinovaní mäsa, do zeleninových pokrmov a omáčok alebo sa používajú pri konzervovaní zeleniny.


Koriander celý je balený v praktickom vrecúšku, ktoré zabezpečí dlhú trvanlivosť korenia a zachovanie všetkých jeho účinkov na zdravie. Objednajte si koriander celý ešte dnes a pridajte ho do svojho jedálnička pre zdravšie a chutnejšie stravovanie!



CHUTNÉ RECEPTY S KORIANDROM

Koriandrový hummus

Potrebujete:
1 konzerva cíceru, opláchnutý a osušený
2 strúčiky nasekaného cesnaku
1/4 šálky olivového oleja
1/4 šálky tahini pasty
2 lyžice citrónovej šťavy
2 lyžice nasekaného koriandru
1 lyžička mletej rasce
soľ a korenie podľa chuti


Postup:
1. Do mixéra pridajte opláchnutý a osušený cícer, nasekaný cesnak, olivový olej, tahini pastu a citrónovú šťavu. Zmiešajte na hladkú pastu.
2. Pridajte koriander, mletú rascu, soľ a korenie podľa chuti. Opäť zmiešajte na hladkú pastu.
3. Ak je hummus príliš hustý, pridajte niekoľko lyžíc vody, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
4. Hummus môžete servírovať so zeleninou, ako je mrkva, uhorka, paprika alebo s krekermi.

Tento recept na vegánsky koriandrový hummus je ideálny ako dezert alebo ako súčasť predjedla. Koriander v tomto recepte pridáva do hummusu unikátnu a chutnú arómu, ktorá je zároveň osviežujúca a ľahká. Okrem toho cícer poskytuje vysoký obsah bielkovín a zdravých tukov, čím robí z tohto jedla skvelú voľbu pre vegánov a vegetariánov.



Kórejské kuracie mäso s koriandrom

Potrebujete:
4 stehná kuracieho mäsa
2 strúčiky nasekaného cesnaku
2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice cukru
1 lyžica medu
2 lyžice sezamového oleja
1 lyžica mletej papriky
1 lyžica mletého korenia
2 lyžice koriandra, nasekaného
soľ a korenie podľa chuti, limetky na ozdobenie


Postup:
1. Kuracie mäso umyte a osušte utierkou. Nakrájajte mäso na malé kúsky.
2. Do veľkej misky pridajte nasekaný cesnak, sójovú omáčku, cukor, med, sezamový olej, mletú papriku, mleté korenie a koriander. Všetko dobre premiešajte.
3. Vložte kúsky kuracieho mäsa do zmesi a dôkladne ich premiešajte, aby boli všetky kúsky mäsa pokryté marinádou. Nechajte marinovať v chladničke aspoň 30 minút.
4. Rozohrejte panvicu na stredne vysokú teplotu a pridajte kúsky kuracieho mäsa vrátane marinády. Smažte mäso 5 až 7 minút, pritom občas premiešajte, kým nie je mäso pečené a zlatohnedé.
5. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením podľa chuti. Podávajte s ryžou a zeleninou podľa vlastného výberu.

Tento recept na kórejské kuracie mäso s koriandrom je jednoduchý a chutný. Koriander pridáva do tohto jedla výraznú chuť a arómu, ktorá sa krásne dopĺňa s ostatnými koreninami. Ak máte radi jedlá s kórejským zázvorom a pikantnou chuťou, môžete do receptu pridať aj lyžicu kórejského korenia alebo chilli papričky. Dobrú chuť.


Informačný banner


Heureka Facebook Instagram Kontakt

ZjhlY
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: