S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Úvod » Korenie » KORENIE Badián celý (40g)


        

KORENIE Badián celý (40g)

skladom

 

Číslo produktu: 91A-15-21108325
Druh: Čisté korenie
Nákupom získate 279 bodov
Naša cena:
2,79 € (Nie sme platcami DPH)
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Popis produktu


Odporúčame Hodnotenie banner Korenie

Badián celý (Illicium verum)


Badián je stálezelený strom, ktorý pochádza z juhovýchodnej Ázie. Jeho hviezdicovité plody sú plné silných aróm a príjemnej chuti, čo z nich robí obľúbenú prísadu v mnohých ázijských a európskych kuchyniach. Okrem toho sa však badián tradične používa aj ako liečivá rastlina.

Účinky badiánu na zdravie sú mnohostranné. Jeho hlavným aktívnym zložením je látka nazývaná anetol, ktorá má protizápalové, antibakteriálne a antioxidačné vlastnosti. Badián tiež podporuje trávenie a zlepšuje chuť k jedlu, čo môže byť prospešné pre ľudí trpiacich tráviacimi problémami.

Okrem toho sa badián používa na liečbu rôznych ochorení, ako napríklad bolesti hlavy a migrény, kašľa, prechladnutia a hnačky. Vďaka svojim upokojujúcim účinkom môže tiež pomôcť pri nespavosti a iných poruchách spánku.

Ak hľadáte kvalitný badián, neváhajte si ho objednať u nás. Naš badián je získavaný z najlepších zdrojov a je plne certifikovaný. S jeho intenzívnou arómou a chuťou môžete pripraviť skvelé ázijské pokrmy alebo si ho jednoducho pridať do svojho obľúbeného čaju alebo smoothie. Badián je zdravý a chutný spôsob, ako podporiť svoje zdravie a zlepšiť chuť k jedlu. 



BADIÁN A JEHO VYUŽITIE V KUCHYNI

Nižšie uvádzame niekoľko priamych spôsobov, ako môžete použiť badián v receptoch:

1. Ázijské kari: Badián je dôležitou prísadou v mnohých ázijských kari receptoch. Stačí ho pridať spolu s inými koreninami, ako sú kardamóm, klinčeky, škorica a koriander, aby ste vytvorili intenzívnu a exotickú chuť.

2. Pečené sladkosti: Badián sa dobre hodí do pečenia a cukrárenských receptov. Môžete ho pridať do sladkých koláčov, pečiva alebo do dezertov na báze ovocia, ako je napríklad jablkový závin. Jeho chuť a vôňa dokonale doladia tieto pochúťky.

3. Zeleninové jedlá: Badián je skvelou prísadou aj do zeleninových jedál, pretože dokáže vyniknúť v kombinácii so zeleninou a poskytnúť jedlu exotickú chuť. Môžete ho pridať do zeleninových wokov, dusených jedál alebo šalátov.

4. Čaj: Badián je obľúbeným doplnkom do čaju, pretože má upokojujúci a relaxačný účinok. Jednoducho ho pridajte do svojho obľúbeného čaju alebo si pripravte špeciálny badiánový čaj s pridaním medu a citrónu.

5. Marinády a omáčky: Badián môže byť tiež pridaný do marinád a omáčok pre mäso alebo ryby. Jeho chuť a vôňa dokážu okoreniť jedlo a poskytnúť mu exotický nádych.

Toto sú len niektoré z možností, ako môžete využiť badián pri varení a pečení. Badián je univerzálnym korením, ktoré sa hodí do mnohých receptov. Jeho jedinečná chuť a vôňa dokážu vylepšiť akékoľvek jedlo a zároveň poskytnúť mnoho zdravotných výhod. Tak neváhajte a vyskúšajte ho aj vy!


Badián celý je balený v praktickom vrecúšku, ktoré zabezpečí dlhú trvanlivosť korenia a zachovanie všetkých jeho účinkov na zdravie. Objednajte si ešte dnes a pridajte ho do svojho jedálnička pre zdravšie a chutnejšie stravovanie!



CHUTNÉ RECEPTY S BADIÁNOM

Červené kačacie mäso s badiánom

Potrebujete:
4 kačacie prsia
4 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
4 kúsky zázvoru, nakrájané na plátky
4 kusy badiánu
2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice červeného vína
1 lyžica medu
1 lyžica sezamového oleja
soľ a korenie na dochutenie
olej na smaženie


Postup:
1. Kačacie prsia nakrájajte na menšie kúsky, osoľte a okoreňte podľa chuti.
2. Vo woku alebo v hlbšej panvici zohrejte olej a na strednom ohni opražte kúsky kačacieho mäsa, kým nezhnednú.
3. Pridajte cesnak, zázvor a badián a opražte asi 1-2 minúty, kým nezačnú vydávať svoju vôňu.
4. Do woku pridajte sójovú omáčku, červené víno, med a sezamový olej. Premiešajte a nechajte dusiť asi 10 minút na strednom ohni.
5. Podávajte s ryžou alebo ďalšími prílohami podľa chuti.


Tento recept na červené kačacie mäso s badiánom je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí si chcú vychutnať autentickú čínsku kuchyňu. Badián v tomto jedle dodáva intenzívnu chuť a vôňu, ktorá vás zaručene zaujme!



Cestoviny s badiánom a ovocím

Potrebujete:
1 šálka (240 ml) cestovín
1 lyžička mletých hviezdičiek badiánu
1 lyžička medu
1/4 šálky (60 ml) pomarančovej šťavy
1 jablko, nakrájané na kocky
1 hruška, nakrájaná na kocky
1/2 šálky (120 ml) sušených brusníc
1/4 šálky (60 ml) mletých mandlí
2 lyžice masla


Postup:
1. V hrnci variť cestoviny podľa návodu na obale. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme vodu a odložíme.
2. V panvici roztopíme maslo. Pridáme nakrájané jablko, hrušku a sušené brusnice. Smažíme 3-4 minúty alebo kým ovocie zmäkne.
3. Pridajte badián, med, mleté mandle a pomarančovú šťavu. Miešajte a nechajte zmes pomaly variť 2-3 minúty, kým sa tekutina zredukuje a omáčka sa stane hustejšou.
4. Pridajte uvarené cestoviny do panvice a premiešajte, kým sa cestoviny rovnomerne nenamočia do omáčky.
5. Servírujte okamžite a užite si tento skvelý sladký dezert s badiánom.


Tento dezert je skvelou voľbou pre tých, ktorí milujú kombináciu sladkého ovocia a aromatických korenín. Badián pridáva do tejto pochúťky svoju charakteristickú chuť a vôňu, ktoré urobia z tohto jedla niečo výnimočné. Dobrú chuť!


Informačný banner


Heureka Facebook Instagram Kontakt

ZGNiYWE4
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: