S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 

Kotvičník zemný TEE.SK

 

Graviola TEE.SK

 

Guarana TEE.SK

 

Benifuki TEE.SK

 

Goji Kustovnica čínska TEE.SK
Psyllium TEE.SK

 

Vilcacora TEE.SK

 

Zelená káva TEE.SK


Pravé sypan čaje TEE.SK

 

 

Poštovné TEE.SK

 

 

Facebook TEE.SK

Slovenský obchod TEE.SK


Úvod » Korenie » KORENIE Škorica celá tyčinky (40g)


    

KORENIE Škorica celá tyčinky (40g)

skladom

 

Číslo produktu: 90A-13-297795
Druh: Čisté korenie
Naša cena:
1,70 € ( Nie sme platcami DPH )
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Popis produktu


Odporúčame Hodnotenie banner Korenie čisté

Škorica celá tyčinky


Použitie: Použitie škorice je veľmi univerzálne. Môže sa ňou koreniť mliečna ryža, používa sa do sladkých pokrmov, pečiva, koláčov, čokoládových nápojov, ovocných štiav, vareného vína, čaju a medu. V orientálnej kuchyni sa pridáva do mäsitých a rybích jedál. Škoricový olej je pridaný do colových nápojov, malinoviek a v žuvačkách.

Pôvod: Je to jedna z najstarších známych korenín. Prvá zmienka o škorici pochádza zo starej Číny, kde bola známa ako kwei. Oddávna sa tam zamieňala kasia so škoricou. Škorica, ktorá sa dnes predáva v Británií, pochádza zo Sri Lanky a považuje sa za škoricu pravú.

Znaky: Škorica sa pestuje na plantážach. Vo volnej prírode tento strom dorastá až do výšky 20 m, kultivovaný býva udržiavaný úzky, aby sa dali výhonky dlhé až 2 m ľahko odrezávať jeden až dvakrát za rok. Kôra sa z nich potom lúpe a vo zväzkoch sa fermentuje. Potom sa z nich odstráni vnútorná a vonkajšia vrstva, vyčistená kôra sa suší na slnku, pričom sa zvinie. Zasunutím niekoľko takých kúskov do seba sa vytvorí škoricový zvitok, ktorý je vo svojej najlepšej kvalite svetlý a robí dojem suchého zrolovaného papiera. Čím tenšie sú kúsky kôry, tým jemnejšia je ich chuť.

Lekárske využitie: Už v roku 500 pred našim letopočtom vyzdvihoval Hippokrates lekársky význam škorice. Olej z kôry škoricovníka pôsobí antisepticky, prehrieva a prekrvuje celé telo a povzbudzuje celé telo a povzbudzuje srdce a krvný obeh.

Kuchynský tip: Štipka mletej škorice zvýrazní väčšinu dusených mäsových pokrmov, najmä z jahňaciny. Dobrá je tiež v plnkách do kačice či husi alebo v každej plnke, ktorá sa pripravuje so sušeným ovocím, ako sú marhule alebo slivky.

Korenie






Informačný banner

Heureka Facebook Kontakt

YTMzMzM
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: