S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Úvod » Korenie » KORENIE Chili papričky celé (40g)


        

KORENIE Chili papričky celé (40g)

skladom

 

Číslo produktu: 90A-04-298985
Druh: Čisté korenie
Nákupom získate 289 bodov
Naša cena:
2,89 € (Nie sme platcami DPH)
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Popis produktu


Odporúčame Hodnotenie banner Korenie

Chili papričky celé (Capsicum annuum)


Tieto malé, ale výrazne pálivé plody sú nielen chutné, ale aj skvelým spôsobom, ako zlepšiť Vaše zdravie. Chili papričky obsahujú látku kapsaicín, ktorá pomáha zvyšovať teplotu tela a stimuluje endorfíny, čím zlepšuje náladu. Okrem toho majú aj antibakteriálne a protizápalové účinky.

Môžete si ich pripraviť mnohými spôsobmi - môžu byť surové, pečené, dusené alebo použité ako základ pre omáčky a polievky.

Ale pozor, chili papričky sú pálivé, preto ich treba používať s mierou a podľa svojej osobnej citlivosti. Ak ste nováčikom v konzumácii chili papričiek, odporúčame Vám začať s menším množstvom a postupne sa dopracovať k väčším dávkam.

Začnite svoju cestu zlepšovania zdravia s čerstvými chili papričkami od nás a užite si ich výnimočnú chuť a benefity pre Vaše zdravie!



CHILI PAPRIČKY A ICH VYUŽITIE V KUCHYNI

Chili papričky sú veľmi populárnou ingredienciou v kuchyni po celom svete. Ich pikantná chuť a aróma môže vylepšiť mnoho jedál a pridať im na výraznosti. Tu je niekoľko priamych využití chili papričiek v receptoch:

1. Pikantné omáčky: Chili papričky sú nevyhnutnou súčasťou mnohých pikantných omáčok, ako napríklad salsa, tabasco a sriracha. Používajú sa tiež na prípravu marinád na mäso a zeleninu.

2. Guacamole: Guacamole je obľúbeným dezertom v Mexiku a je to kombinácia avokáda, čerstvého chili, paradajok, cibule, koriandra a limetky. Môžete si ju pripraviť doma a podávať s tortilovými čipsami, alebo ako prílohu k mäsu.

3. Thajská kuchyňa: Thajská kuchyňa je známa pre svoju pikantnosť a používanie chili papričiek. Chuť a pikantnosť chili papričiek sa skvele hodí k rôznym thajským jedlám.

4. Kari: Chili papričky dodajú kariu pikantnosť a chuť. Môžete ich použiť buď čerstvé alebo sušené.

5. Morské plody: Pikantné ryby, krevety alebo mušle sú výborným spôsobom ako využiť chuť chili papričiek.

Vďaka svojim účinkom na metabolizmus a trávenie, chili papričky tiež môžu pomôcť s redukciou hmotnosti a zlepšiť krvný obeh. Majú tiež protizápalové a antioxidantové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť v boji proti niektorým ochoreniam.


Chili papričky sú balené v praktickom vrecúšku, ktoré zabezpečí dlhú trvanlivosť korenia a zachovanie všetkých jeho účinkov na zdravie. Objednajte si chili ešte dnes a pridajte ho do svojho jedálnička pre zdravšie a chutnejšie stravovanie!



CHUTNÉ RECEPTY S CHILI PAPRIČKAMI

Pikantné krevety s chili papričkami a cesnakom

Potrebujete:
500 g kreviet, očistených a olúpaných
2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobné kúsky
2 chili papričky, nasekané na malé kúsky
3 lyžice olivového oleja
1 lyžica masla
soľ, čierne korenie
2 lyžice čerstvo nasekaného petržlenu


Postup:
1. Rozohrejeme olivový olej a maslo na panvici na strednom ohni. Pridáme cesnak a chili papričky a orestujeme asi 1-2 minúty, kým cesnak nezhnedne a chili sa zjemní.
2. Pridáme krevety a orestujeme ich z každej strany asi 2-3 minúty, kým nezískajú ružovú farbu a nezmäknú.
3. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
4. Podávame na tanieri a posypeme čerstvým petržlenom.


Tento recept je skvelý ako hlavné jedlo alebo ako súčasť jedál s viacerými chodmi. Pokiaľ si prajete, môžete použiť rôzne druhy kreviet alebo pridať ďalšie ingrediencie podľa vašich preferencií.



Chili con carne

Potrebujete:
500 g mletého hovädzieho mäsa
1 veľkú cibuľu, nasekanú
3 strúčiky cesnaku, nasekané
2 červené papriky, nakrájané na malé kúsky
1 chili papričku, nakrájanú na malé kúsky
1 konzervu fazule (červená alebo čierna), opláchnutú a odsedenú
1 pórovú strukovinu, nasekanú
1 lyžička mletej rasce
1 lyžička mletej koriandre
1 lyžička sušeného oregana
1 lyžička soli
1 lyžica olivového oleja
1 plechovka paradajkových kociek


Postup:
1. Rozohrejte olej v hrnci na strednej teplote. Pridajte cibuľu, cesnak a pór a miešajte, kým sa zjemnia.
2. Pridáme mleté hovädzie mäso a korenie a opražíme, kým sa mäso nezohreje a nerozpadne sa.
3. Pridajte nakrájané papriky a miešajte, kým sa nezmäknú.
4. Pridajte fazuľu a paradajkové kocky a nechajte vrieť.
5. Znížte teplotu na nízku a nechajte variť asi 30 minút alebo kým sa chili nezhustí.
6. Podávame s ryžou alebo tortillami.


Kombinácia korenia a chili papričiek dáva jedlu charakteristickú pikantnú chuť. Ocení ho každý milovník pálivej gastronómie. Dobrú chuť!

Informačný banner


Heureka Facebook Instagram Kontakt

Mzc3Nzcz
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: