Korenie zmes
Arabské
Arabské korenie zmes je esenciálnym kúskom pre každú kuchyňu. Táto exotická zmes obsahuje starostlivo vybrané korenie a bylinky, ktoré sú charakteristické pre arabskú kuchyňu. Tieto sa dokonale kombinujú a vytvárajú výnimočnú chuťovú harmóniu.
Zloženie: soľ, sladká paprika, cukor, rímsky kmín, škorica, koriander, kmín, chilli, klinčeky, nové korenie, petržlenové listy, čierne korenie
Okrem jej výraznej chuti má Arabské korenie aj množstvo zdravotných výhod. Rímsky kmín pomáha tráveniu a koriander má antioxidačné vlastnosti. Škorica môže regulovať hladinu cukru v krvi a klinčeky majú protizápalové účinky. Celkovo táto zmes obsahuje množstvo živín a vitamínov, ktoré môžu mať pozitívny vplyv na vaše zdravie.
Táto zmes je skvelým spôsobom, ako dodať arabský šmrnc a chuť vašim jedlám. Použite ju na ochutenie kuracích, jahňacích alebo hovädzích mäsových jedál. Môžete ju tiež pridať do polievok, ryže alebo zeleninových jedál pre výraznejší chuťový zážitok.
ARABSKÉ KORENIE A JEHO VYUŽITIE V KUCHYNI
Arabské korenie je veľmi všestranná zmes, ktorá sa často používa na dochutenie arabských a stredomorských jedál. Tu sú niektoré recepty, kde sa táto zmes môže využiť:
1. Grilované korenie: Zmiešajte Arabké korenie s olivovým olejom a nechajte marinovať mäso, ryby alebo zeleninu po dobu niekoľkých hodín. Potom grilujte a podávajte s bylinkovým jogurtom alebo hummusom.
2. Kuracie kúsky: Opečte kúsky kuracieho mäsa v panvici s olivovým olejom a opečeným cesnakom. Pridajte Arabské korenie, dusené paradajky, paradajkovú pastu, zelené olivy a dusenú cibuľu. Podávajte s ryžou alebo pita chlebom.
3. Hummus: Pridajte Arabské korenie do hummusu, aby ste získali hlbší chuťový profil.
4. Cuketové placky: Zmiešajte nastrúhané cukety, jemne nakrájanú cibuľu, strúhanku, čerstvú petržlenovú vňať a Arabké korenie. Vytvarujte placky a opečte ich na panvici. Podávajte s tzatziki alebo iným dipom podľa vlastného výberu.
5. Kuskusový šalát: Zmiešajte varený kuskus s nakrájanými cherry paradajkami, nakrájanou uhorkou, jemne nakrájanou cibuľou, čerstvou mätou a Arabkým korením. Ochuťte citrónovou šťavou a olivovým olejom.
Arabské korenie je balené v praktickom vrecúšku, ktoré zabezpečí dlhú trvanlivosť korenia a zachovanie všetkých jeho účinkov na zdravie. Objednajte si Arabské korenie ešte dnes a pridajte ho do svojho jedálnička pre zdravšie a chutnejšie stravovanie!
CHUTNÉ RECEPTY S ARABSKÝM KORENÍM
Arabské pikantné mäsové guľky
Potrebujete:
500 g mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa
1 vajce
1 cibuľa, nakrájaná na jemno
2 strúčiky cesnaku, nasekané
2 lyžice strúhanky
1 lyžička arabského korenia
1 lyžička soli
1/2 lyžičky chilli prášku
Postup:
1. V miske zmiešajte mleté mäso, nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, vajce a strúhanku.
2. Pridajte arabské korenie, soľ a chilli prášok a dôkladne premiešajte.
3. Vytvorte zo zmesi guľky o veľkosti vlašského orecha a umiestnite ich na plech vyložený papierom na pečenie.
4. Vložte guľky do predhriatej rúry na 200 stupňov Celzia a pečte 20-25 minút, kým nebudú zlatisto hnedé a dobre prepečené.
5. Podávajte s dipom na báze jogurtu a čerstvými bylinkami ako petržlenovými listami.
Tento recept je vynikajúcou voľbou pre milovníkov pikantných hlavných jedál. Dobrú chuť!
Arabské mäsové kúsky
Potrebujete:
500 g jahňacieho alebo hovädzieho mäsa nakrájaného na kúsky
1 lyžičku arabskej zmesi
2 lyžice olivového oleja
1 cibuľu nakrájanú na kocky
3 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
2 lyžice paradajkového pretlaku
soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
1. Mäso osušte papierovou utierkou a dôkladne okoreňte arabskou zmesou, soľou a korením.
2. Rozohrejte olivový olej na panvici a pridajte naň cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
3. Pridajte nakrájaný cesnak a orestujte ho spolu s cibuľou asi 1 minútu.
4. Pridajte mäso na panvicu a opečte ho z každej strany dozlatista.
5. Pridajte paradajkový pretlak a premiešajte. Znížte teplotu a nechajte mäso dusiť pod pokrievkou asi 20 minút, kým nie je mäso mäkké a šťavnaté.
6. Podávajte s ryžou, chlebom alebo zeleninovým šalátom.
Tento recept využíva arabskú zmes ako hlavné korenie, ktoré dodá jedlu výraznú chuť a arómu. Olivový olej sa používa na opraženie cibule a cesnaku, aby sa uvoľnili ich chute a arómy a mäso sa opieklo dozlatista.