Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ JAPONSKO – Japan Gabalong (50g)
Zelený čaj Japonsko – Japan Gabalong
Gabalong čaj je japonský zelený čaj s vysokým obsahom antioxidačných polyfenolov a aminokyselín. Jedinečná metóda pestovania a spracovania čaju zabezpečuje, že táto hodnotná zložka zostáva zachovaná. Niekoľkými nezávislými vedeckými výskumami uskutočnenými v Japonsku bolo zistené, že Gabalong má pozitívny vplyv na hypertenziu. Pestuje sa v nadmorskej výške okolo 500 metrov, kde sú podmienky pre zber čaju ideálne.
Gabalong čaj sa vyznačuje svojou jemnou chuťou a vôňou s ovocnými tónmi. Jeho kvalitu potvrdzujú aj mnohé ocenenia na medzinárodných súťažiach. Vzhľadom pripomína japonskú Senchu, v chuti je jemný, harmonicky vyvážený.
Vyskúšajte tento vynikajúci japonský zelený čaj Japan Gabalong a doprajte si niečo výnimočné a zdravé pre svoje telo.
Hlavné účinky zeleného čaju
• Silný antioxidačný účinok
• Podpora metabolizmu a spaľovania tukov
• Zníženie rizika srdcovo-cievnych ochorení
• Zlepšenie funkcií mozgu a kognitívnych schopností
• Zníženie rizika niektorých typov rakoviny
• Prevencia cukrovky typu 2
• Protizápalové účinky a posilnenie imunity
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave zeleného čaju dočítate tu...
Príprava zeleného čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 70 - 80 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Zelený čaj zalievame vodou, ktorá prešla varom a následne ochladla na 70-80 stupňov.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - JAPONSKO
Tento čaj je dovezený z krajiny, ktorú vidíte na mape. Na Slovensku je možne tento čaj zakúpiť za výhodnú cenu prostredníctvom nášho obchodu.
Hlavné mesto: Tokyo, Rozloha: 377 835 km2, Počet obyvateľov: 123 802 000 (2024)
Japonské zelené čaje sú preslávené starostlivosťou, ktorá je im venovaná. Takmer všetok v Japonsku produkovaný čaj je spracovaný ako zelený, čierne čaje sú raritou. Väčšina výroby je určená pre domácu spotrebu, exportovaná je len malá časť.