Úvod » Biele čaje » BIELY ČAJ OCHUTENÝ Biela pani (1kg)
Biely čaj ochutený – Biela pani
Medzi bielymi čajmi je jeden, ktorý sa vyníma a nesie pýchou svojej jemnosti - Biela pani. Táto špičková zmes kombinuje dva vynikajúce bielé čaje, Shou Mee a Pai Mu Tan White, aby vytvorila kráľovský zážitok plný osviežujúcich ingrediencií. Medovka, pomarančové a citrónové plátky dodávajú tomuto čaju jedinečnú chuť a osviežujúci citrusový nádych. Citrónová tráva pridáva pikantný záver, zatiaľ čo kvety slnečnice ozvláštnia váš chuťový zážitok.
Biely čaj Biela pani nie je len čajom, je to kráľovná chutí, ktorá vám poskytne nezabudnuteľné čajové zážitky. Urobte si radosť a doprajte si tento výnimočný čaj, ktorý vás ponesie do sveta kráľovien. Povýšte svoje čajové zážitky na úroveň kráľovskej chuti.
Zloženie: biely čaj Shou Mee, biely čaj Pai Mu Tan White, medovka, pomarančové a citrónové plátky, citrónová tráva, kvety slnečnice, aróma.
Hlavné účinky bieleho čaju
• Najvyšší obsah antioxidantov spomedzi všetkých čajov
• Spomaľovanie procesov starnutia
• Ochrana pokožky a podpora jej zdravia
• Podpora kardiovaskulárneho systému
• Protirakovinové vlastnosti
• Jemná detoxikácia organizmu
• Podpora prirodzenej imunity
Biely čaj sa vyrába z prvých čajových horných vetvičiek, ešte z nerozvinutých lístkov. Pochádza z prvého jarného zberu ešte pred obdobím dažďov. Jeho púčiky sa môžu trhať len pár týždňov na počiatku čajovej sezóny.
Príprava bieleho čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 70 - 80 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Biely čaj zalievame vodou, ktorá prešla varom a následne ochladla na 70-80 stupňov.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.