Úvod » Biele čaje » BIELY ČAJ OCHUTENÝ Pai Mu Tan - Ružový čas (25g)
Biely čaj ochutený – Pai Mu Tan - Ružový čas
Ak hľadáte niečo výnimočné, kvalitné a romantické, biely čaj Pai Mu Tan Ružový čas vás určite nezklame. Je to skvelý spôsob, ako si dopriať chvíľku romantiky a pohody, ktorá sa vám dostane pri každom dúšku tohto nádherného nápoja. Kvalitná zmes bieleho čaju Pai Mu Tan je obohatená jemnými ružovými lupienkami a kvetmi nevädze, vytvára jedinečnú chuťovú harmóniu. Táto kombinácia prírodných ingrediencií dodáva čaju zvláštnu vôňu romantiky a krásy.
Pai Mu Tan Ružový čas je ideálnym spoločníkom na pokojné popoludnia so svojím milovaným alebo na chvíle sebaukľudnenia po náročnom dni. Jeho lahodná chuť a jemné kvetinové tóny vám okamžite pripomenú krásu romantických okamihov. Nechajte sa unášať vlnami ružovej nádhernej chuti s bielym čajom Pai Mu Tan Ružový čas a doprajte si tú najkrajšiu dobrodružnú čajovú cestu.
Zloženie: biely čaj Pai Mu Tan, lupienky ruže, kvety nevädze, aróma.
Hlavné účinky bieleho čaju
• Najvyšší obsah antioxidantov spomedzi všetkých čajov
• Spomaľovanie procesov starnutia
• Ochrana pokožky a podpora jej zdravia
• Podpora kardiovaskulárneho systému
• Protirakovinové vlastnosti
• Jemná detoxikácia organizmu
• Podpora prirodzenej imunity
Biely čaj sa vyrába z prvých čajových horných vetvičiek, ešte z nerozvinutých lístkov. Pochádza z prvého jarného zberu ešte pred obdobím dažďov. Jeho púčiky sa môžu trhať len pár týždňov na počiatku čajovej sezóny.
Príprava bieleho čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 70 - 80 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Biely čaj zalievame vodou, ktorá prešla varom a následne ochladla na 70-80 stupňov.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.