Úvod » Biele čaje » BIELY ČAJ OCHUTENÝ Shou Mee Ice (500g)
Biely čaj ochutený – Shou Mee Ice
Shou Mee, známy aj ako "Obočie dlhého veku", patrí medzi pravé čínske špeciality. Tento jedinečný biely čaj prináša výraznú chuť a mnoho zdravotných výhod, čo ho robí obľúbenou voľbou pre tých, ktorí hľadajú osvieženie a blaho v každej šálke. Shou Mee Ice verzia kombinuje tento pravý čínsky čaj s osviežujúcou marockou mätou, čím vytvára neodolateľnú chuťovú harmoniu. Táto kombinácia nie len obohacuje chuť čaju, ale poskytuje aj množstvo zdravotných výhod. Shou Mee podporuje trávenie, pomáha pri žalúdočných problémoch a môže byť spojený s lepším spánkom a redukciou hmotnosti.
So Shou Mee Ice získavate viac ako len osviežujúci nápoj. Získavate jedinečný čajový zážitok, ktorý pozdvihne váš duševný i fyzický stav. Nechajte sa unášať čistou prírodou a blahodarnými výhodami bielého čaju Shou Mee Ice. Urobte si čas pre seba a doprajte si túto chvíľu zdravia a pohody.
Zloženie: biely čaj Shou Mee, marocká mäta, aróma.
Hlavné účinky bieleho čaju
• Najvyšší obsah antioxidantov spomedzi všetkých čajov
• Spomaľovanie procesov starnutia
• Ochrana pokožky a podpora jej zdravia
• Podpora kardiovaskulárneho systému
• Protirakovinové vlastnosti
• Jemná detoxikácia organizmu
• Podpora prirodzenej imunity
Biely čaj sa vyrába z prvých čajových horných vetvičiek, ešte z nerozvinutých lístkov. Pochádza z prvého jarného zberu ešte pred obdobím dažďov. Jeho púčiky sa môžu trhať len pár týždňov na počiatku čajovej sezóny.
Príprava bieleho čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 70 - 80 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Biely čaj zalievame vodou, ktorá prešla varom a následne ochladla na 70-80 stupňov.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.