Úvod » Biele čaje » BIELY ČAJ OCHUTENÝ White Cherry (25g)
Biely čaj ochutený – White Cherry
Ponorte sa do čarokrásneho sveta prírodných chutí s bielym čajom White Cherry. Táto jedinečná zmes bieleho, zeleného a jazmínového čaju vám prináša špičkový čajový zážitok, ktorý spojuje jemnosť a eleganciu. White Cherry je obohatené kúskami čerešní, kokosu a lupienkami ruže, čo dodáva tomuto čaju nezameniteľnú chuťovú paletu. Pri každom dúšku budete cítiť sladkú chuť čerešní, doplnenú exotickými tónmi kokosu a jemnosťou jazmínového kvetu. Táto kombinácia vytvára harmonický nápoj, ktorý bude potešením pre vaše chuťové poháriky.
Okrem svojej lahodnosti ponúka biely čaj White Cherry aj množstvo zdravotných výhod spojených s bielym a zeleným čajom, ako je antioxidantový obsah a potenciálne pozitívny vplyv na zdravie srdca. Otvorte svoje chute a doprajte si luxusný čajový zážitok s bielym čajom White Cherry. Vaša chuťová pamäť bude vďačná za túto lahodnú dobrodružnú cestu.
Zloženie: biely čaj China Pai Mu Tan, zelený čaj Darjeeling Green Leaf, China Jazmin, kúsky čerešne (3%), kokosové plátky, lupienky ruže, prírodne identická aróma.
Hlavné účinky bieleho čaju
• Najvyšší obsah antioxidantov spomedzi všetkých čajov
• Spomaľovanie procesov starnutia
• Ochrana pokožky a podpora jej zdravia
• Podpora kardiovaskulárneho systému
• Protirakovinové vlastnosti
• Jemná detoxikácia organizmu
• Podpora prirodzenej imunity
Biely čaj sa vyrába z prvých čajových horných vetvičiek, ešte z nerozvinutých lístkov. Pochádza z prvého jarného zberu ešte pred obdobím dažďov. Jeho púčiky sa môžu trhať len pár týždňov na počiatku čajovej sezóny.
Príprava bieleho čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 70 - 80 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Biely čaj zalievame vodou, ktorá prešla varom a následne ochladla na 70-80 stupňov.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.