Úvod » Čierne čaje » ČIERNY ČAJ ČÍNA – China Golden Buds organic (50g)
Čierny čaj čistý
China Golden Buds organic
Vychutnajte si jedinečný zážitok z lahodného a prírodného čaju China Golden Buds organic. Tento čaj je získavaný z najkvalitnejších čajových púčikov, ktoré sú ručne zbierané na pláňach Číny.
Tento exkluzívny čaj sa vyrába len z čajových púčikov, ktoré sa zberajú ako prvé na jar a tým získajú po spracovaní krásnu zlatú farbu. Chuť čaju pripomína čokoládu. Legenda hovorí, že najlepšia chuť sa dosahuje, keď sa čaj zberá v noci, keď púčiky spia. Oblasť zberu je provincia Yunnan.
Provincia Yunnan sa nachádza na juhozápade Číny a je jednou z najdôležitejších oblastí pre pestovanie a zber čaju. Yunnan je známy svojou pestrou flórou a faunou a je tiež domovom mnohých etnických skupín, ktoré sa vyznačujú svojou kultúrou a tradičnými praktikami zberu čaju. Yunnan je tiež známy svojimi starými čajovými stromami, ktoré môžu mať až niekoľko stoviek rokov. Tieto stromy sú považované za zdroj najvyššej kvality čaju a ich lístky sa používajú na výrobu mnohých druhov čaju, vrátane čierneho čaju China Golden Buds organic. Táto špecialita pochádza zo severnej časti tejto provincie a mal by ju vyskúšať každý milovník čajov.
Naše biologicky pestované čaje obsahujú len prírodné látky a sú prirodzene bohaté na antioxidanty, ktoré sú pre telo prospešné. Náš čaj China Golden Buds organic vám poskytne ideálnu príležitosť na relaxáciu a oddych po náročnom dni. Zaručujeme, že vás tento lahodný a prírodný čaj prekvapí a dostane do nálady pre ďalší deň. Vyberte si kvalitný čaj a užite si ho v pohodlí svojho domova.
Hlavné účinky čierneho čaju
Čierny čaj obsahuje množstvo látok, ktoré ovplyvňujú jeho chuť, vôňu, farbu a pôsobenie na ľudský organizmus. Obsahuje kofeín, ktorý je v čaji zastúpený približne 4%.
Vitamín B1 prispieva hlavne pri duševnej práci k upokojeniu nervov. Triesloviny dodávajú čiernemu čaju jeho typickú chuť a blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky. Viac o čiernom čaji...
Príprava čierneho čaju
Čierny čaj zalievame 95 – 100 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a hneď po precedení podávame. Čaj pripravený týmto spôsobom povzbudzuje činnosť mozgu, nezaťažuje srdce a krvný obeh.
Ak necháme čaj lúhovať 5 minúť (dlhšie sa neodporúča, pretože čaj horkne a tmavne), uvoľňujú sa do čaju triesloviny, ktoré povzbudzujúci účinok kofeínu tlmia a zároveň upokojujú črevá, žalúdok a podporujú činnosť tráviacich orgánov. Blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo viažu a odvádzajú z organizmu škodlivé látky.
Viac nálevov
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Balenie sypaných čajov
Každý čaj, pokiaľ nie je uvedené inak, je balený v trojvrstvovom vrecku určenom na balenie čaju, kávy, korenia a pod. Vrecko zachováva kvalitu, čerstvosť a charakteristickú vôňu jednotlivých čajov.
Garancia pôvodu
Tento čaj je dovezený z krajiny, ktorú vidíte na mape. Na Slovensku je možne tento čaj zakúpiť za výhodnú cenu prostredníctvom nášho obchodu.
Krajina pôvodu - Čínska ľudová republika
Hlavné mesto: Peking, Rozloha: 9 596 961 km2, Počet obyvateľov: cca 1,4 miliardy
V Číne sa kultivuje zelený čaj už viac ako 5.000 rokov a do 19. storočia bola jediným exportérom čaju na celom svete. Dnes je Čína s ročnou výrobou okolo 1 milión ton čaju najväčším producentom čaju na svete.