Úvod » Čierne čaje » ČIERNY ČAJ ČÍNA – China Keemun OP (50g)
Čierny čaj čistý
China Keemun OP
Čierny čaj China Keemun OP je skvelou voľbou pre milovníkov čierneho čaju, ktorí si radi vychutnávajú lahodnú a robustnú chuť. Jeho chuť a výrazná aróma ho robia ideálnym pre pitie samotného alebo s mliekom a cukrom. Okrem svojho skvelého chuťového profilu, má tento čaj aj mnoho zdravotných výhod. Obsahuje antioxidanty, ktoré pomáhajú chrániť organizmus pred voľnými radikálmi, a tiež kofeín, ktorý pomáha zlepšiť energiu a sústredenie.
Keemun čaje sú typické čínske čaje, ktoré pochádzajú z provincie Anhui. Sú známe pre svoj jemný a hladký chuťový profil s ľahkými ovocnými tónmi a mierne sladkou dochuťou. Keemun čaje sa vyrábajú z malých listov z čajovníka Camellia sinensis. Nasleduje fermentácia a oxidácia, ktoré sú kľúčové pre vytvorenie charakteristického chuťového profilu Keemun čajov.
Označenie OP znamená – Orange pekoe - čaj získaný z dlhých zašpicatených lístkov, ktoré sú väčšie ako pri FOP. Pri OP spracovaní sa používajú celé listy čaju, ktoré sú po zberaní sypké a vysušené. Potom sú listy čaju oxidované a sušené, aby sa dosiahol požadovaný chuťový profil. Výsledný čaj má plnú chuť a bohatú arómu. Jeho farba je tmavá a čaj obsahuje vysoký obsah kofeínu, čo z neho robí obľúbený nápoj pre tých, ktorí potrebujú ranné prebudenie alebo energiu počas dňa. Čierny čaj z OP spracovania sa často pije s mliekom a cukrom, ale mnohí čajoví nadšenci si ho užívajú aj samotný, aby ochutnali jeho jedinečnú chuť.
Objavte exotický a elegantný svet čaju s našim čiernym čajom China Keemun OP. Objednajte si ho ešte dnes a doprajte si vynikajúci čajový zážitok.
Hlavné účinky čierneho čaju
Čierny čaj obsahuje množstvo látok, ktoré ovplyvňujú jeho chuť, vôňu, farbu a pôsobenie na ľudský organizmus. Obsahuje kofeín, ktorý je v čaji zastúpený približne 4%.
Vitamín B1 prispieva hlavne pri duševnej práci k upokojeniu nervov. Triesloviny dodávajú čiernemu čaju jeho typickú chuť a blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky. Viac o čiernom čaji...
Príprava čierneho čaju
Čierny čaj zalievame 95 – 100 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a hneď po precedení podávame. Čaj pripravený týmto spôsobom povzbudzuje činnosť mozgu, nezaťažuje srdce a krvný obeh.
Ak necháme čaj lúhovať 5 minúť (dlhšie sa neodporúča, pretože čaj horkne a tmavne), uvoľňujú sa do čaju triesloviny, ktoré povzbudzujúci účinok kofeínu tlmia a zároveň upokojujú črevá, žalúdok a podporujú činnosť tráviacich orgánov. Blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo viažu a odvádzajú z organizmu škodlivé látky.
Viac nálevov
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Balenie sypaných čajov
Každý čaj, pokiaľ nie je uvedené inak, je balený v trojvrstvovom vrecku určenom na balenie čaju, kávy, korenia a pod. Vrecko zachováva kvalitu, čerstvosť a charakteristickú vôňu jednotlivých čajov.
Garancia pôvodu
Tento čaj je dovezený z krajiny, ktorú vidíte na mape. Na Slovensku je možne tento čaj zakúpiť za výhodnú cenu prostredníctvom nášho obchodu.
Krajina pôvodu - Čínska ľudová republika
Hlavné mesto: Peking, Rozloha: 9 596 961 km2, Počet obyvateľov: cca 1,4 miliardy
V Číne sa kultivuje zelený čaj už viac ako 5.000 rokov a do 19. storočia bola jediným exportérom čaju na celom svete. Dnes je Čína s ročnou výrobou okolo 1 milión ton čaju najväčším producentom čaju na svete.