Úvod » Čierne čaje » ČIERNY ČAJ OCHUTENÝ Irish Cream – Írsky krém (1kg)
Čierny čaj ochutený
Irish Cream – Írsky krém
Lahodný ochutený čierny čaj Irish Cream je priam stvorený na to, aby očaril Vaše zmysly a osladil Váš život. Nechajte sa uniesť do sveta čokoládovej pohody, kde sa tento nápoj stáva jedinečným zážitkom. Zmes čierneho čaju s kúskami čokolády vytvára harmonické spojenie, ktoré bude poháňať Vaše chuťové poháriky do extázy. Čierny čaj tvorí základ tejto skvelej zmesi, a kúsky čokolády dodávajú celému nápoju jemnú sladkosť a nezameniteľnú chuť.
Ochutený čierny čaj Irish Cream je nápojom pre tých, ktorí si chcú dopriať niečo viac. Jeho príjemná sladkosť a krémová chuť ho robia vhodným nielen pre milovníkov čaju, ale aj pre všetkých, ktorí hľadajú chvíle lahodného potešenia. Doprajte si kúsok radosti a oslávte každý okamih s úžasným ochuteným čajom Irish Cream.
Zloženie: čierny čaj s kúskami čokolády, aróma.
Hlavné účinky čierneho čaju
Čierny čaj obsahuje množstvo látok, ktoré ovplyvňujú jeho chuť, vôňu, farbu a pôsobenie na ľudský organizmus. Obsahuje kofeín, ktorý je v čaji zastúpený približne 4%.
Vitamín B1 prispieva hlavne pri duševnej práci k upokojeniu nervov. Triesloviny dodávajú čiernemu čaju jeho typickú chuť a blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky. Viac o čiernom čaji...
Príprava čierneho čaju
Čierny čaj zalievame 95 – 100 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a hneď po precedení podávame. Čaj pripravený týmto spôsobom povzbudzuje činnosť mozgu, nezaťažuje srdce a krvný obeh.
Ak necháme čaj lúhovať 5 minúť (dlhšie sa neodporúča, pretože čaj horkne a tmavne), uvoľňujú sa do čaju triesloviny, ktoré povzbudzujúci účinok kofeínu tlmia a zároveň upokojujú črevá, žalúdok a podporujú činnosť tráviacich orgánov. Blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo viažu a odvádzajú z organizmu škodlivé látky.
Viac nálevov
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Balenie sypaných čajov
Každý čaj, pokiaľ nie je uvedené inak, je balený v trojvrstvovom vrecku určenom na balenie čaju, kávy, korenia a pod. Vrecko zachováva kvalitu, čerstvosť a charakteristickú vôňu jednotlivých čajov.
Garancia pôvodu
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.