Úvod » Čierne čaje » ČIERNY ČAJ OCHUTENÝ Škorica pomaranč (1kg)
Čierny čaj ochutený
Škorica pomaranč
Spojenie najjemnejšej škorice s osviežujúcim pomarančom - ochutený čierny čaj Škorica pomaranč je jedinečná zmes, ktorá sa hodí na každý sychravý a studený deň. Jemná príchuť škorice sa strieda s nádychom pomaranča, čím vzniká jedinečná harmónia, ktorá zahreje a rozžiari aj tie najchladnejšie dni. Vďaka výnimočnej kombinácii lístkov čierneho čaju, rooibosu, pomarančovej kôry a škorice získava táto zmes na svojej chuti a vôni nezameniteľný charakter.
Ochutený čierny čaj Škorica pomaranč je stvorený pre všetkých, ktorí túžia po niečom jedinečnom a povznášajúcom. Jeho sladká vôňa a hrejivá chuť sa stanú vaším verným spoločníkom v každom ročnom období. Potešte svoje zmysly a doprajte si tieto čarovné chvíle zážitku. Objavte krásu tejto zmesi a nechajte sa pohltiť jej lahodným objavom.
Zloženie: čierny čaj, rooibos, pomarančová kôra (5%), škorica (1%), aróma.
Hlavné účinky čierneho čaju
Čierny čaj obsahuje množstvo látok, ktoré ovplyvňujú jeho chuť, vôňu, farbu a pôsobenie na ľudský organizmus. Obsahuje kofeín, ktorý je v čaji zastúpený približne 4%.
Vitamín B1 prispieva hlavne pri duševnej práci k upokojeniu nervov. Triesloviny dodávajú čiernemu čaju jeho typickú chuť a blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky. Viac o čiernom čaji...
Príprava čierneho čaju
Čierny čaj zalievame 95 – 100 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a hneď po precedení podávame. Čaj pripravený týmto spôsobom povzbudzuje činnosť mozgu, nezaťažuje srdce a krvný obeh.
Ak necháme čaj lúhovať 5 minúť (dlhšie sa neodporúča, pretože čaj horkne a tmavne), uvoľňujú sa do čaju triesloviny, ktoré povzbudzujúci účinok kofeínu tlmia a zároveň upokojujú črevá, žalúdok a podporujú činnosť tráviacich orgánov. Blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo viažu a odvádzajú z organizmu škodlivé látky.
Viac nálevov
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Balenie sypaných čajov
Každý čaj, pokiaľ nie je uvedené inak, je balený v trojvrstvovom vrecku určenom na balenie čaju, kávy, korenia a pod. Vrecko zachováva kvalitu, čerstvosť a charakteristickú vôňu jednotlivých čajov.
Garancia pôvodu
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.