Úvod » Čierne čaje » ČIERNY ČAJ ZMES Five O´clock Tea – Čaj o piatej (50g)
Čierny čaj čistý - zmes
Five O´clock Tea – Čaj o piatej
Naša tradičná kombinácia čajov z Cejlónu a Darjeelingu vytvára neodolateľnú chuťovú symfóniu, ktorú oceníte pri každom dúšku. Skvelá rovnováha medzi týmito dvoma výberovými čajmi ponúka zážitok plný jemnosti a bohatých aróm.
Five O'Clock Tea nezapadá do žiadneho stereotypu. Jeho charizma tkvie v jemnom nádychu bergamotovej silice, ktorá dodáva tejto zmesi jedinečný šmrnc a osviežujúci nádych. Je to ten správny čaj, ktorý vám prinesie ten najlepší pocit v akýkoľvek čas dňa. Užite si ho pri popoludňajšom oddychu, alebo si ho doprajte, keď vám svet ponúkne malú prestávku.
Pripravte sa na skutočný čajový zážitok, ktorý vás zahrnie do svojej náruče a nikdy vás nepustí. Five O'Clock Tea - Čaj o piatej, ktorý vás očarí svojou jedinečnou chuťou a nezabudnuteľnými momentmi. Vychutnajte si ho sami alebo s vašimi blízkymi, pretože dobrý čaj má radosť byť spoločne zdieľaný.
Hlavné účinky čierneho čaju
Čierny čaj obsahuje množstvo látok, ktoré ovplyvňujú jeho chuť, vôňu, farbu a pôsobenie na ľudský organizmus. Obsahuje kofeín, ktorý je v čaji zastúpený približne 4%.
Vitamín B1 prispieva hlavne pri duševnej práci k upokojeniu nervov. Triesloviny dodávajú čiernemu čaju jeho typickú chuť a blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo sú schopné viazať a odvádzať z organizmu škodlivé látky. Viac o čiernom čaji...
Príprava čierneho čaju
Čierny čaj zalievame 95 – 100 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a hneď po precedení podávame. Čaj pripravený týmto spôsobom povzbudzuje činnosť mozgu, nezaťažuje srdce a krvný obeh.
Ak necháme čaj lúhovať 5 minúť (dlhšie sa neodporúča, pretože čaj horkne a tmavne), uvoľňujú sa do čaju triesloviny, ktoré povzbudzujúci účinok kofeínu tlmia a zároveň upokojujú črevá, žalúdok a podporujú činnosť tráviacich orgánov. Blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, lebo viažu a odvádzajú z organizmu škodlivé látky.
Viac nálevov
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Balenie sypaných čajov
Každý čaj, pokiaľ nie je uvedené inak, je balený v trojvrstvovom vrecku určenom na balenie čaju, kávy, korenia a pod. Vrecko zachováva kvalitu, čerstvosť a charakteristickú vôňu jednotlivých čajov.
Garancia pôvodu
Špeciálna tradičná zmes čistých čiernych čajov zo Srí Lanky (Cejlónu) a Indie.