S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » PRÍSLUŠENSTVO » Calabasa Sanabria (3 dcl)


    

Calabasa Sanabria (3 dcl)

img

 

Číslo produktu: 104A-01-21114315
Druh: Calabasy
Naša cena:
11,90 € ( Nie sme platcami DPH )

do košíka:
  ks  
Strážny pes

Popis produktu

Calabasa SanabriaCalabasa TEE.SK

Calabasa je vyrobená z vysušenej tekvice (Lagenária siceraria) a v Južnej Amerike sa použiva na pitie Mate.

Krajina pôvodu: Peru (ručná práca)

Rozmer: výška cca 8,5-10cm, šírka cca 9-10cm
Objem: cca 2-3dcl
Tvar, veľkosť a farba sa možu mierne líšiť od uvedenej fotografie, podľa tvaru a veľkosti použitej tekvice. Na niektorých sa môžu vyskytovať tmavšie oblasti prírodného charakteru. A preto je každá Kalabasa originál a nenájdete dve rovnaké.

Pitie yerba mate tradičným spôsobom je stále viac populárnejšie aj v našich končinách.

Ako pripravíme Calabasu na prvé pitie Mate:

Pred prvým použitím Calabasy je nutné urobiť niekoľko krokov, na tzv. zabehnutie:
1. naplníme kalabasu približne do troch štvrtín yerba mate
2. zalejeme 70-80 stupňovou vodou a necháme odstáť 24 hodín
3. Calabasu následne vymyjeme a odstránime zbytky dužiny tekvice napr. Lyžičkou
4. podľa potreby zopakujeme ešte raz a môžeme začať piť yerba mate

Kalabasa je citlivá na vlhkosť a preto ju nenechávame dlho stáť s použitou náplňou, ale vypláchneme ju čistou vodou a necháme vyschnúť na teplom mieste. V prípade, že stála dlhšiu dobu vlhká, alebo z nej cítiť nepríjemný zápach, či sa začína objavovať pleseň, je potrebné ju vymyť alkoholom. Nalejeme do nej niekoľko poldecákov, vymyjeme, potrepeme a necháme chvíľu pôsobiť. Potom znovu musíme zopakovať zabehnutie kalabasy.

Pre tradičné pitie si nezabudnite u nás zakúpiť aj Bombilu.

ZDk4OTd
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: