Úvod » Jazmínové a kvitnúce čaje » JAZMÍNOVÝ ČAJ Jasmin Phoenix Eye (35g)
Jazmínový čaj – Jasmin Phoenix Eye
Vitajte vo svete jazmínového čaju s naším exkluzívnym Jasmin Phoenix Eye. Tento čaj nesie so sebou nádych elegancie a harmónie, poskytujúc vám jedinečný zážitok z každej šálky. Elegantný a veľmi populárny čaj, ktorý si aj vy rýchlo obľúbite. Jeho vysoká kvalita spracovania zaručí dokonalý čajový zážitok.
Najjemnejšie čajové lístky a púčiky sú ručne zvinuté do malých perál a obohatené vôňou čerstvých kvetov jazmínu. Tvarom pripomínajú oko Fénixa. Keď sa skončí proces "parfumácie", kvety sa ručne vyberú a zostanú len príjemne voňavé čajové perly. Pri naliatí horúcej vody na perly sa uvoľňuje lahodná esencia jazmínu, ktorá sa mierne mieša s jemným, sviežim charakterom čaju. Výsledkom je hladký a osviežujúci nápoj s delikátnymi tónmi jazmínu, ktoré sa postarajú o váš zmyslový zážitok.
Jasmin Phoenix Eye je nielen potešením pre chuťové poháriky, ale aj pre zdravie. Jazmínový čaj je známy svojimi antioxidantovými vlastnosťami, ktoré pomáhajú chrániť telo pred voľnými radikálmi a posilňujú imunitný systém. Ponorte sa do príjemnej atmosféry s jazmínovým čajom Jasmin Phoenix Eye. Užite si jeho lahodnú chuť, relaxujte a pustite sa na cestu do sveta exotických záhrad, kde kvitnú jazmínové kvety. Tento čaj je ideálny spoločník pre relaxáciu a oddych po náročnom dni. Objavte krásu jazmínového čaju a doprajte si skutočne rozkošný zážitok, ktorý si zaslúžite.
Hlavné účinky jazmínového čaju
Jazmínový čaj má v podstate identické účinky ako zelený čaj.
• Silný antioxidačný účinok
• Podpora metabolizmu a spaľovania tukov
• Zníženie rizika srdcovo-cievnych ochorení
• Zlepšenie funkcií mozgu a kognitívnych schopností
• Zníženie rizika niektorých typov rakoviny
• Prevencia cukrovky typu 2
• Protizápalové účinky a posilnenie imunity
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave zeleného čaju dočítate tu...
Príprava jazmínového čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 70 - 80 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Jazmínový čaj zalievame vodou, ktorá prešla varom a následne ochladla na 70-80 stupňov.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - ČÍNA
Tento čaj je dovezený z krajiny, ktorú vidíte na mape. Na Slovensku je možne tento čaj zakúpiť za výhodnú cenu prostredníctvom nášho obchodu.
Hlavné mesto: Peking, Rozloha: 9 596 961 km2, Počet obyvateľov: cca 1,411 miliardy (2022)
V Číne sa kultivuje zelený čaj už viac ako 5.000 rokov a do 19. storočia bola jediným exportérom čaju na celom svete. Dnes je Čína s ročnou výrobou okolo 1 milión ton čaju najväčším producentom čaju na svete.