S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

TEE.SK Sypané čaje    |    email: info@tee.sk    |    Recenzie našich zákazníkov    |    Koľko zaplatím za dopravu?    |    Kontaktný formulár

Kotvičník zemný TEE.SK

 

 

Guarana TEE.SK

 

Benifuki TEE.SK

 

Goji Kustovnica čínska TEE.SK
Psyllium TEE.SK

 

Vilcacora TEE.SK

 

Zelená káva TEE.SK


Pravé sypan čaje TEE.SK

 

 

Facebook TEE.SK

Baner Instagram TEE.SK

Slovenský obchod TEE.SK

 


Úvod » Korenie » KORENIE Kayenská paprika (40g)


        

KORENIE Kayenská paprika (40g)

skladom

 

Číslo produktu: 90A-02
Druh: Čisté korenie
Nákupom získate 169 bodov
Naša cena:
1,69 € (Neplatci DPH)
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Popis produktu


Odporúčame Hodnotenie banner Korenie

Kayenská paprika (Capsicum frutescens)


Kayenská paprika, tiež známa ako Cayenne pepper, je jednou z najznámejších druhov papriky. Tento druh papriky je pôvodom z Južnej Ameriky a získal si obľubu po celom svete kvôli svojmu štipľavému a pikantnému chuťovému profilu.

Kayenská paprika obsahuje kapsaicín, ktorý sa nachádza v semenných zrniečkach a stenách papriky. Táto zložka zodpovedá za jej charakteristickú pikantnosť a má účinky na zlepšenie krvného obehu, podporu trávenia a zníženie krvného tlaku.

Použitie kayenskej papriky v kuchyni je pestré. Môžete ju pridať do omáčok, marinád, mäsových jedál, šalátov, ale aj do nápojov. Vďaka svojim účinkom sa tiež používa v rôznych doplnkoch stravy, kde pomáha zvyšovať metabolizmus a spaľovanie tukov.

V našom eshope nájdete kvalitnú kayenskú papriku, ktorá je balená v malých dávkach a zachováva svoju čerstvosť a chuťové vlastnosti. Vyskúšajte ju a pridajte pikantnosť a zdravie do vašej kuchyne!



KAYENSKÁ PAPRIKA A JEJ VYUŽITIE V KUCHYNI

Kayenská paprika je veľmi univerzálnou paprikou a môže sa použiť v mnohých receptoch, kde chceme dosiahnuť pikantnú chuť. Niektoré z týchto receptov sú:

1. Pikantná omáčka: Zmiešajte kayenskú papriku s paradajkovým pretlakom, cibuľou, cesnakom, octom a cukrom a varte asi 10 minút. Táto omáčka je skvelá na pizzu, hamburger, hotdog a mnoho ďalších jedál.

2. Marináda: Zmiešajte kayenskú papriku, olivový olej, citrónovú šťavu, med a soľ a použite ju na marinovanie mäsa alebo zeleniny. Táto marináda dáva jedlu výraznú a pikantnú chuť.

3. Pikantné korenie: Pridajte kayenskú papriku do mixov korenia, ako napríklad kari alebo taco korenia. Toto korenie dodáva jedlu ostrú chuť a výraznú farbu.

4. Pikantný dressing: Zmiešajte kayenskú papriku s olivovým olejom, octom a medom a použite na šaláty alebo ako dressing na mnohé ďalšie jedlá.

5. Sladko-pikantná glazúra: Kayenská paprika dobre funguje v kombinácii s medom alebo javorovým sirupom na vytvorenie sladko-pikantnej glazúry pre mäso alebo zeleninu.

Toto sú len niektoré z mnohých nápadov, v ktorých sa dá kayenská paprika použiť na vytvorenie výraznej a pikantnej chuti.


Kayenská paprika je balená v praktickom vrecúšku, ktoré zabezpečí dlhú trvanlivosť korenia a zachovanie všetkých jej účinkov na zdravie. Objednajte si kayenskú papriku ešte dnes a pridajte ju do svojho jedálnička pre zdravšie a chutnejšie stravovanie!



CHUTNÉ RECEPTY S KAYENSKOU PAPRIKOU

Kuracie krídielka s kayenskou paprikou

Potrebujete:
1kg kuracích krídel
1 lyžica kayenskej papriky
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice medu
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica mletej papriky
1 lyžicka cesnaku v prášku
soľ a korenie podľa chuti
petržlenová vňať na ozdobu


Postup:
1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pripravte si plech s papierom na pečenie.
2. V miske zmiešajte mletú kayenskú papriku, mletú papriku a cesnak v prášku.
3. V druhej miske zmiešajte olivový olej, med, sójovú omáčku a soľ a korenie podľa chuti.
4. Kuracie krídla vložte do misky s olejovou zmesou a dôkladne ich obaľte.
5. Potom pridajte korenenú zmes a opäť všetko dôkladne premiešajte, aby sa korenie rovnomerne rozložilo po krídlach.
6. Položte krídla na plech a pečte ich v rúre po dobu 30-40 minút, pritom ich obracajte a premiešajte každých 10-15 minút, aby boli pekne prepečené a zlatisté. Ozdobte vňaťou.


Korenené kuracie krídla s kayenskou paprikou sú skvelou voľbou na jedlo s priateľmi, rodinou alebo pre hostí.



Korenené krevety s kayenskou paprikou

Potrebujete:
500 g kreviet, olúpaných a očistených
2 lyžice masla
2 strúčiky cesnaku, nasekané
1 lyžička čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
1 lyžička mletej kayenskej papriky
1 lyžička soli
1/4 lyžičky červenej papriky


Postup:
1. Rozohrejte panvicu na stredne vysokú teplotu. Pridajte maslo a nechajte ho rozpustiť.
2. Pridajte cesnak a opražte ho, kým nezmení farbu, asi 1 minútu.
3. Pridajte krevety a restujte ich, kým nezmenia farbu na ružovú a nebudú mäkké, asi 3 až 5 minút.
4. Pridajte petržlenovú vňať, mletú kayenskú papriku, soľ a červenú papriku. Všetko dobre premiešajte.
5. Nechajte krevety variť ďalších 2 až 3 minúty, kým sa korenia dôkladne prepoja s krevetami
6. Servírujte krevety ešte teplé, ozdobené petržlenovou vňaťou.


Tento recept s krevetami a kayenskou paprikou je skvelý ako predjedlo alebo ako súčasť hlavného jedla. Kayenská paprika dodá krevetám jemnú korenenú chuť a príjemnú pálivú arómu.


Informačný banner


Heureka Facebook Instagram Kontakt


OWFjZDh
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: