S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

 

Kotvičník zemný TEE.SK

 

 

Guarana TEE.SK

 

Benifuki TEE.SK

 

Goji Kustovnica čínska TEE.SK
Psyllium TEE.SK

 

Vilcacora TEE.SK

 

Zelená káva TEE.SK


Pravé sypan čaje TEE.SK

 

 

Facebook TEE.SK

Baner Instagram TEE.SK

Slovenský obchod TEE.SK


Úvod » Korenie » KORENIE Petržlen obyčajný – vňať (20g)


        

KORENIE Petržlen obyčajný – vňať (20g)

skladom

 

Číslo produktu: 90A-19-21107095
Druh: Čisté korenie
Nemožno uplatniť zľavový kupón
Nákupom získate 189 bodov
Naša cena:
1,89 € (Nie sme platcami DPH)
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Popis produktu


Odporúčame Hodnotenie banner Korenie

Petržlen obyčajný - vňať (Petroselinum crispum)


Petržlen obyčajný (Petroselinum crispum) je nenápadná, no o to cennejšia rastlina, ktorá nás môže potešiť svojou výraznou chuťou aj pozitívnym účinkom na zdravie. V našom eshope nájdete kvalitný petržlen, ktorým môžete obohatiť chuť aj vzhľad vašich pokrmov.

Petržlen obsahuje množstvo vitamínov a minerálov, ktoré sú pre náš organizmus veľmi dôležité. Obsahuje napríklad vitamíny A, C a K, draslík, vápnik a železo. Okrem toho sa mu pripisujú aj protizápalové a detoxikačné účinky.

Petržlen môžete použiť na dochutenie mnohých jedál, od polievok až po mäsové a zeleninové pokrmy. Vďaka svojej výraznej chuti a aróme dokáže zvýrazniť chuť aj najjednoduchších jedál. Okrem toho je aj skvelou ozdobou jedál, najmä ak sa použije čerstvý.

Nezabudnite na cenné účinky petržlenu a pridajte ho do svojho každodenného stravovania. Naša sušená verzia je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú kvalitný a prírodný doplnok do svojej kuchyne.



PETRŽLEN OBYČAJNÝ A JEHO VYUŽITIE V KUCHYNI

Petržlen obyčajný sa dá využiť v mnohých receptoch. Tu je niekoľko príkladov:

1. Koreninová zmes: Listy petržlenu sa dajú nakrájať a zmiešať s inými bylinkami ako sú tymián, rozmarín a oregano na vytvorenie koreninovej zmesi pre mäso, ryby alebo zeleninové jedlá.

2. Polievky a omáčky: Nasekaný petržlen sa často pridáva do polievok a omáčok pre obohatenie chuti a farby.

3. Nátierky: Nasekaný petržlen sa môže pridať do syrových alebo syrovo-zeleninových nátierok pre vylepšenie chuti a farby.

4. Smoothie Lístky petržlenu sa dajú pridať do zeleninových smoothies pre zvýšenie nutričnej hodnoty.

5. Pesto: Petržlen môže byť súčasťou pesta ako je napríklad bazalkové alebo petržlenové pesto.

Petržlen má naozaj široké využitie v gastronómií a je vhodnou ingredienciou každej zdravej a chutnej kuchyne.


Petržlen obyčajný je balený v praktickom vrecúšku, ktoré zabezpečí dlhú trvanlivosť korenia a zachovanie všetkých jeho účinkov na zdravie. Objednajte si petržlen ešte dnes a pridajte ho do svojho jedálnička pre zdravšie a chutnejšie stravovanie!



CHUTNÉ RECEPTY S PETRŽLENOM OBYČAJNÝM

Petržlenové pesto

Potrebujete:
2 hrste nasekaného petržlenu
1/2 šálky olivového oleja
1/2 šálky strúhaného parmezánu
1/3 šálky nasekaných vlašských orechov
2 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti


Postup:
1. Nasekajte petržlen, cesnak a vlašské orechy.
2. V mixéri alebo pomocou tyčového mixéra rozmixujte petržlen, cesnak, vlašské orechy a olivový olej, kým sa všetky ingrediencie dobre nespoja a nevytvoria hladkú pastu.
3. Pridajte strúhaný parmezán a opäť premixujte, kým sa parmezán nezarobí do pasty.
4. Ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
5. Použite pesto na cestoviny alebo ako dip k chlebu či zelenine.


Toto petržlenové pesto je skvelé ako alternatíva k tradičnému bazalkovému pestu a dá sa ľahko prispôsobiť vašim chuťovým preferenciám. Dobrú chuť!



Talianske špagety s petržlenom a cesnakom

Potrebujete:
450 g špagiet
1/2 šálky nasekaného petržlenu
3 strúčiky cesnaku, nasekané na drobné kúsky
1/2 šálky olivového oleja
1/2 šálky strúhaného parmezánu
soľ a čierne korenie na dochutenie


Postup:
1. V hrnci varíme špagety v osolenej vode podľa návodu na obale, kým nie sú al dente.
2. Zatiaľ si pripravíme zmes petržlenu, cesnaku, olivového oleja, soli a korenia v miske.
3. Keď sú špagety uvarené, scedíme ich a necháme trochu vody v hrnci.
4. Pridáme zmes s petržlenom a cesnakom do hrnca a dôkladne premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
5. Podávame posypané strúhaným parmezánom a ozdobené nasekaným petržlenom.


Špagety sú ľahkým a chutným jedlom, vhodným na horúce letné dni. Petržlen pridáva špagetám jemnú chuť a taktiež prispieva pozitívne k nutričnej hodnote.


Informačný banner


Heureka Facebook Instagram Kontakt

MTU3N
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: