S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

TEE.SK Sypané čaje    |    email: info@tee.sk    |    Recenzie našich zákazníkov    |    Koľko zaplatím za dopravu?    |    Kontaktný formulár

Kotvičník zemný TEE.SK

 

 

Guarana TEE.SK

 

Benifuki TEE.SK

 

Goji Kustovnica čínska TEE.SK
Psyllium TEE.SK

 

Vilcacora TEE.SK

 

Zelená káva TEE.SK


Pravé sypan čaje TEE.SK

 

 

Facebook TEE.SK

Baner Instagram TEE.SK

Slovenský obchod TEE.SK

 


Úvod » Korenie » KORENIE Sečuánske - celé (40g)


        

KORENIE Sečuánske - celé (40g)

skladom

 

Číslo produktu: 90A-24
Druh: Čisté korenie
Nákupom získate 249 bodov
Naša cena:
2,49 € (Neplatci DPH)
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Popis produktu


Odporúčame Hodnotenie banner Korenie čisté

Sečuánske korenie


Sečuánske korenie, známe aj ako Fagara, je jedinečné čínske korenie s charakteristickou arómatickou a mierne citrónovou chuťou. Toto exotické korenie pochádza z Číny a je neodmysliteľnou súčasťou tradičnej sečuánskej kuchyne, kde sa používa na prípravu rôznych pokrmov.

Krajina pôvodu: Čína

Sečuánske korenie je známe svojou jedinečnou vlastnosťou - spôsobuje jemné brnenie a znecitlivenie jazyka a úst, čo vytvára úplne nový gastronomický zážitok. Je to vďaka látke zvanej hydroxy-alpha-sanshool, ktorá stimuluje hmatové receptory. Okrem tejto fascinujúcej vlastnosti má Sečuánske korenie aj množstvo zdravotných benefitov. Podporuje trávenie, má protizápalové účinky a v tradičnej čínskej medicíne sa používa na zmiernenie bolesti zubov a podporu krvného obehu.

Toto korenie má špecifickú arómu s tónmi citrusov, mäty a anýzu. Je ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú experimentovať s autentickými chuťami čínskej kuchyne alebo jednoducho hľadajú nové kulinárske zážitky. Funguje výborne v kombinácii s mäsom, najmä kačacím a bravčovým, ale aj v pokrmoch s tofu či zeleninou.


POZOR: Obsahuje ostré tŕne z kríku! NUTNÉ prebrať pred použitím!

SEČUÁNSKE KORENIE A JEHO VYUŽITIE V KUCHYNI

Sečuánske korenie je fascinujúci a všestranný prvok ázijskej kuchyne, ktorý možno využiť mnohorakými spôsobmi:

1. Sečuánske kuracie kúsky: Opečte kúsky kuracieho mäsa s cesnakom, zázvorom a sečuánskym korením pre autentický ázijský pokrm plný chuti a arómy.

2. Marinády na mäso: Pridajte rozdrvené sečuánske korenie do marinád na hovädzie či bravčové mäso pre výraznú a nezabudnuteľnú chuť.

3. Sečuánske oleje: Prípravte si aromatický olej zaliatím zohriateho oleja cez sečuánske korenie a použite ho na dochutenie polievok, omáčok alebo hotových pokrmov.

4. Strúhanka a panírované jedlá: Pridajte mleté sečuánske korenie do strúhanky na panirovanie mäsa alebo zeleniny pre neočakávaný chuťový zvrat.

5. Nápoje a koktaily: Prekvapivo, sečuánske korenie sa výborne hodí aj do niektorých koktailov a nápojov pre exotický a stimulujúci efekt.

Sečuánske korenie je balené v praktickom vrecúšku, ktoré zabezpečí dlhú trvanlivosť korenia a zachovanie všetkých jeho aromatických vlastností a zdravotných účinkov. Objednajte si Sečuánske korenie ešte dnes a objavte nový rozmer ázijských chutí vo vašej kuchyni!



CHUTNÉ RECEPTY SO SEČUÁNSKYM KORENÍM

Sečuánska chrumkavá kačica

Potrebujete:
1 celá kačica (približne 2 kg)
2 lyžice sečuánskeho korenia
2 lyžice morskej soli
3 cm kúsok zázvoru, nastrúhaný
4 strúčiky cesnaku, roztlačené
2 lyžice medu
3 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica ryžového octu
1 hviezdicový aníz


Postup:
1. Kačicu dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou, zvonku aj zvnútra.
2. Zmiešajte 1 lyžicu sečuánskeho korenia s morskou soľou a touto zmesou poriadne potrite kačicu zvonku aj zvnútra.
3. Kačicu zaveste alebo položte na mriežku v chladničke a nechajte ju marinovať 24 hodín, aby koža vyschla (to je kľúčové pre chrumkavosť).
4. Pripravte glazúru zmiešaním medu, sójovej omáčky, ryžového octu, zvyšného sečuánskeho korenia, nastrúhaného zázvoru, roztlačeného cesnaku a rozdrveného hviezdicového anízu.
5. Predhrejte rúru na 160°C. Kačicu položte na mriežku nad plech s vodou (aby zachytával tuk) a pečte 1 hodinu.
6. Zvýšte teplotu na 220°C, kačicu potrite pripravenou glazúrou a pečte ďalších 20-30 minút, kým koža nie je krásne chrumkavá a tmavozlatá.
7. Počas pečenia kačicu ešte 2-krát potrite glazúrou.
8. Hotovú kačicu nechajte pred krájaním 10 minút odpočívať.

Tento recept využíva sečuánske korenie na vytvorenie nezabudnuteľnej chuti. Jeho jemné brnenie v kombinácii s chrumkavou kôrkou a šťavnatým mäsom vytvára dokonalý chuťový zážitok. Dobrú chuť!



Sečuánske tofu Ma Po

Potrebujete:
500 g pevného tofu, nakrájaného na kocky
250 g mletého bravčového mäsa (voliteľné, pre vegetariánsku verziu vynechajte)
2 lyžice oleja
2 lyžičky sečuánskeho korenia, rozdrvené
3 strúčiky cesnaku, nasekané
1 cm kúsok zázvoru, nastrúhaný
2 jarné cibuľky, nasekané
2 lyžice doban jiang (sečuánska pasta z fermentovaných bôbov a chilli)
1 lyžica sójovej omáčky
1/2 lyžičky cukru
250 ml zeleninového vývaru
1 lyžica kukuričného škrobu rozmiešaného v 2 lyžiciach vody
1 lyžička sečuánskeho oleja (voliteľné)


Postup:
1. Tofu nakrájajte na rovnomerné kocky a nechajte ho odkvapkať aspoň 30 minút (môžete ho zaťažiť, aby z neho vytiekla prebytočná voda).
2. Na rozpálenom oleji opečte rozdrvené sečuánske korenie asi 30 sekúnd, kým nezačne voňať.
3. Pridajte cesnak, zázvor a bielu časť jarnej cibuľky, krátko opražte.
4. Ak používate mäso, pridajte ho a opečte do hneda.
5. Pridajte doban jiang pastu a opekajte asi minútu.
6. Pridajte sójovú omáčku, cukor a vývar, premiešajte a priveďte k varu.
7. Opatrne vložte kocky tofu, znížte teplotu a varte asi 10 minút.
8. Za stáleho miešania pridajte kukuričný škrob rozmiešaný vo vode a varte, kým omáčka nezhustne.
9. Odstavte z ohňa, pokvapkajte sečuánskym olejom (ak používate) a posypte zelenou časťou jarnej cibuľky.

Ma Po Tofu je klasický sečuánsky pokrm, kde sečuánske korenie dodáva charakteristické brnenie a chuť. Tento recept je výbornou ukážkou tradičnej čínskej kuchyne a dokonale demonštruje jedinečnosť a všestrannosť sečuánskeho korenia.


Informačný banner


Heureka Facebook Instagram Kontakt


NWMzYjYzO
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: