Korenie
Škorica Ceylonská mletá (Cinnamomum zeylanicum)
Škorica je korenina, ktorá sa využíva na dochutenie rôznych jedál a nápojov. Naša škorica je kvalitná a prírodná, plná aromatickej chuti a vône. Ceylonská škorica sa považuje za najlepšiu a najkvalitnejšiu škoricu na svete.
Škorica je nielen chutná, ale aj prospešná pre vaše zdravie. Obsahuje antioxidanty a antizápalové látky, ktoré pomáhajú bojovať proti ochoreniam a podporujú zdravý imunitný systém. Škorica má tiež pozitívny vplyv na krvný obeh a pomáha regulovať hladinu cukru v krvi.
Naše škorica je perfektná na použitie v rôznych receptoch, ako napríklad v cestách, ovocných dezertoch, alebo ako dochucovadlo do čaju alebo kávy. Vyskúšajte našu kvalitnú škoricu a ochutnajte prírodnú a zdravú chuť tohto korenia.
ŠKORICA A JEJ VYUŽITIE V KUCHYNI
Škorica je obľúbenou prísadou mnohých sladkých aj slaných receptov. Tu sú niektoré z priamych využití škorice v kuchyni:
1. Cestoviny: Škoricu môžete pridať do cesta na palacinky alebo do cesta na domáce cestoviny, aby ste dodali jemnú chuť a arómu.
2. Dezerty: Škorica je kľúčovou ingredienciou mnohých dezertov, ako sú napríklad škoricové koláče, chleby, závitky, pečené jablká, ryžové pudingy alebo dezerty s ovocím. Škorica môže byť tiež použitá na ozdobenie týchto dezertov.
3. Káva a čaj: Škoricu môžete pridať do kávy alebo čaju pre jej chuť a vôňu.
4. Ovocné šaláty: Škorica je skvelou prísadou do ovocných šalátov, kde dodáva arómu a chuť.
5. Mliečne nápoje: Škoricu môžete pridať do mlieka alebo smotany na výrobu rôznych nápojov, ako sú napríklad latté, čokoládové mlieko alebo ovocné smoothie.
Všimnite si, že škorica je veľmi všestrannou ingredienciou, ktorá môže byť použitá v mnohých rôznych receptoch, či už sladkých alebo slaných.
Škorica je balená v praktickom vrecúšku, ktoré zabezpečí dlhú trvanlivosť korenia a zachovanie všetkých jej účinkov na zdravie. Objednajte si škoricu ešte dnes a pridajte ju do svojho jedálnička pre zdravšie a chutnejšie stravovanie!
CHUTNÉ RECEPTY SO ŠKORICOU
Vianočné medovníčky so škoricou
Potrebujete:
350 g hladkej múky
1 vajce
150 g medu
100 g masla
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička mletej škorice
1 lyžička mletého zázvoru
štipka soli
Postup:
1. V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, škoricu, zázvor a soľ.
2. V hrnci rozpustíme maslo a med, necháme vychladnúť.
3. Medovú zmes vmiešame do suchých surovín spolu s vajcom a vypracujeme cesto.
4. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho vychladnúť v chladničke minimálne na 2 hodiny.
5. Po vychladnutí cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm a vykrajujeme z neho tvary medovníčkov.
6. Pečieme na 180°C asi 10-12 minút, kým sa nezačnú okraje medovníčkov zlatisto sfarbovať.
7. Medovníčky necháme vychladnúť a potom ich môžeme podľa chuti ozdobiť.
Tento recept je skvelý na vianočné obdobie, ale medovníčky si môžete pripraviť kedykoľvek počas roka. Vôňa a chuť škorice im dodá príjemnú pikantnosť a výrazný charakter. Dobrú chuť!
Kuracie prsia so škoricou
Potrebujete:
4 kuracie prsia bez kosti
1 lyžička škorice
1 lyžička soli
1/2 lyžičky mletej papriky
1/2 lyžičky mletého koriandra
1/2 lyžičky mletého kardamómu
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky mletej čiernej rasce
3 strúčiky cesnaku, nasekané
2 lyžice olivového oleja
Postup:
1. V miske zmiešame škoricu, soľ, mletú papriku, mletý koriander, kardamóm, kurkumu a čiernu rasce.
2. Kuracie prsia dôkladne opláchneme, osušíme a pridáme do misky s koreninami. Premiešame, aby sa prsia rovnomerne obalili.
3. Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme nasekaný cesnak. Orestujeme ho, kým nezačne byť jemne zlatistý.
4. Pridáme kúsky kuracieho mäsa s koreninami a opekáme ich z každej strany, kým nie sú pekne zlatisté a prepečené.
Toto jedlo je perfektné ako súčasť exotického menu, kde táto špeciálna korenina dodá chutnú a aromatickú arómu.