Korenie zmes
Adžika
Vyskúšajte novú zmes korenia, ktorá vám dodá výnimočnú chuť a vôňu - Adžika korenie zmes. Táto zmes je kombináciou korenia a zelenín, ktoré vám umožnia vytvoriť jedinečné chute a arómy v každom jedle.
Zloženie: koriander, saturejka, cesnak, sušená list. zelenina, kôpor, majoránka, bobkový list, bazalka, rascovec rímsky, soľ, paprika, chilli
Tieto zložky dokonale zosieťujú a vylepšujú chuť vašich pokrmov. Použite Adžiku na ochutenie mäsa, rýb, zeleniny, omáčok a polievok. Využite ju na vytvorenie nových a výnimočných chuťových zážitkov pre celú rodinu.
Vyskúšajte Adžiku a urobte si z každého jedla zážitok pre chuťové poháriky.
ADŽIKA KORENIE A JEHO VYUŽITIE V KUCHYNI
Adžika korenie je typickou koreniacou zmesou, ktorá sa používa najmä v kuchyniach východnej Európy, najmä v Gruzínsku a Arménsku. Toto korenie má silnú chuť a arómu, ktorá dodáva jedlám charakteristický gruzínsky a arménsky nádych. Tu sú niektoré spôsoby, ako môžete použiť adžika korenie v receptoch:
1. Omáčky: Zmiešajte adžika korenie s paradajkovou pastou a olivovým olejom, aby ste vytvorili chutnú omáčku na dochutenie mäsa, ryže alebo zeleniny.
2. Kebab: Zmiešajte adžiku s jemne nasekaným mäsom, tvarujte na špízy a opečte na grile. Toto jedlo môžete podávať s tzatziky alebo čerstvým zeleninovým šalátom.
3. Gruzínske chlebíky: Pridajte adžika korenie do cesta na chlebíky, aby ste vytvorili charakteristickú gruzínsku chuť. Chlebíky podávajte teplé s maslom alebo syrom.
4. Dochucovanie: Použite adžiku na dochutenie polievok, gulášov a mäsových jedál. Stačí pridať malé množstvo tejto koreniacej zmesi na konci varenia, aby ste získali silnú chuť a arómu.
S adžika korením je veľa možností, ako ho využiť v kuchyni. Je vhodné pre tých, ktorí majú radi silnú chuť a arómu.
Adžika korenie zmes je balené v praktickom vrecúšku, ktoré zabezpečí dlhú trvanlivosť korenia a zachovanie všetkých jej účinkov na zdravie. Objednajte si Adžiku ešte dnes a pridajte ju do svojho jedálnička pre zdravšie a chutnejšie stravovanie!
CHUTNÉ RECEPTY S ADŽIKA KORENÍM
Kuracie stehná s Adžika korením
Potrebujete:
4 kuracie stehná
2 lyžice adžika korenia
2 strúčiky cesnaku, nasekané
2 lyžice olivového oleja
1 lyžička soli
1 lyžička čierneho korenia
1 lyžička mletej papriky
šťava z 1/2 citróna
2 lyžice jemne nasekaného koriandra
1/4 šálky vody
Postup:
1. Predhrejte rúru na 200 stupňov.
2. V miske zmiešajte adžika korenie, cesnak, olivový olej, soľ, čierne korenie a papriku.
3. Položte kuracie stehná na plech a pomocou kefy na každé stehno nanesiete zmes korenia, a to aj pod kožou.
4. Do pekáča pridajte vodu a citrónovú šťavu.
5. Kuracie stehná pečte 35-40 minút, alebo kým nie sú dokonale upečené.
6. Posypte koriandrom a podávajte s vašimi obľúbenými prílohami.
Toto jedlo bude skvelým spôsobom ako využiť adžika korenie a jeho korenistú chuť. Môžete ho podávať s ryžou alebo pečenou zeleninou. Dobrú chuť!
Adžika omáčka
Potrebujete:
2 lyžice adžika korenia
2 strúčiky cesnaku, nakrájané na malé kúsky
2 lyžice olivového oleja
1 lyžicu octu
1 lyžicu medu
soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
1. V panvici zohrejeme olivový olej na strednom ohni.
2. Pridáme nakrájaný cesnak a restujeme ho, kým sa nestane mäkkým a jemne zlatistým.
3. Pridáme adžika korenie a restujeme ho ďalších 1-2 minúty, kým sa uvoľní jeho vôňa.
4. Pridáme ocot a med, miešame a necháme omáčku povariť 2-3 minúty.
5. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
6. Omáčku môžeme servírovať k mäsu, zelenine alebo použiť ako dip na chlieb či grilované krevety.
Vyskúšajte tento recept na sviežu omáčku, ktorou môžete dochutiť veľké množstvo jedál.