S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Úvod » Korenie » KORENIE ZMES Čínske korenie 5 chutí (40g)


        

KORENIE ZMES Čínske korenie 5 chutí (40g)

skladom

 

Číslo produktu: 91A-07-25
Druh: Zmes
Nákupom získate 199 bodov
Naša cena:
1,99 € (Nie sme platcami DPH)
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Popis produktu


Odporúčame Hodnotenie banner Korenie zmes

Čínske korenie 5 chutí


Čínske korenie piatich chutí je zmesou aromatických korenín, ktorá pridáva do vašich jedál nezameniteľnú a exotickú chuť.

Zloženie: fenikel, škorica, zázvor, aníz, korenie

Fenikel pridáva ľahko sladkú a mierne pikantnú chuť, škorica zase dotvára chuťový profil s jemnou sladkosťou, zázvor pridáva štipľavosť a sviežosť, aníz dodáva chutiam výraznú aromatickosť a korenie pridáva pikantnosť.

Táto zmes korenín je ideálna pre prípravu čínskych jedál, ako sú napríklad korenisté polievky, kari, mäsové jedlá alebo zeleninové woky. Môže sa použiť aj na dochutenie omáčok a marinád, ale aj na prípravu tradičnej čínskej medicíny. S Čínskym korením piatich chutí získajú vaše jedlá nezameniteľnú chuť a vôňu, ktorá vás zavedie do ďalekej Číny.



ČÍNSKE KORENIE PIATICH CHUTÍ A JEHO VYUŽITIE V KUCHYNI

Čínske korenie piatich chutí sa používa na dochutenie mnohých tradičných čínskych jedál. Môže sa použiť v rôznych receptoch, ako sú polievky, omáčky, marinády a mäsové pokrmy. Tu sú niektoré konkrétne príklady, ako ho môžete využiť:

1. Kung pao kuracie mäso: V tomto čínskom jedle je často používané toto korenie na dochutenie marinády, ktorá sa používa na mäso. Mäso sa potom opečie spolu s arašidmi a zeleninou, aby sa vytvorila sladko-kyselá a pikantná chuť.

2. Zeleninová polievka: Pri varení zeleninovej polievky môžete pridať čínske korenie piatich chutí do vody spolu s inými bylinkami a zeleninou. To pomôže dodať polievke intenzívnejšiu chuť a arómu.

3. Kari mäso: Korenie piatich chutí sa používa aj v kari koreniacej zmesi, ktorá sa pridáva do mäsových kari. To pomáha vytvoriť korenistú a aromatickú chuť tohoto pokrmu.

4. Opekané zemiaky: Ak sa chystáte urobiť opekané zemiaky, môžete pridať čínske korenie piatich chutí do zmesi korenia predtým, než ich opečiete. Toto dodá zemiakom zvláštnu, exotickú chuť a arómu.

5. Mäsové guľky: Toto korenie môže byť tiež pridané do mäsovej zmesi pri príprave mäsových guľiek, aby sa vytvorila silnejšia chuť a aróma.

Čínske korenie piatich chutí je balené v praktickom vrecúšku, ktoré zabezpečí dlhú trvanlivosť korenia a zachovanie všetkých jeho účinkov na zdravie. Objednajte si Čínske korenie ešte dnes a pridajte ho do svojho jedálnička pre zdravšie a chutnejšie stravovanie!



CHUTNÉ RECEPTY S ČÍNSKYM KORENÍM PIATICH CHUTÍ

Kuracie kung pao

Potrebujete:
500 g kuracieho mäsa
2 lyžice kukuričného škrobu
2 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica rybieho korenia
1 lyžica čínskeho korenia piatich chutí
1 lyžička cukru
3 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
1 kúsok zázvoru, nakrájaný na tenké prúžky
1 pór, nakrájaný na kolieska
1 paprika, nakrájaná na kocky
1 hrnček arašidov
olej na smaženie


Postup:
1. Mäso nakrájajte na kocky a vložte ich do misky. Pridajte kukuričný škrob, sójovú omáčku, rybie korenie, čínske korenie piatich chutí a cukor. Všetko dobre premiešajte a nechajte marinovať aspoň 30 minút.
2. V panvici rozohrejte olej a pridajte cesnak, zázvor, pór a papriku. Smažte asi 2-3 minúty, kým zelenina nie je mäkká.
3. Pridajte mäso a arašidy a opečte, kým mäso nie je hotové.
4. Podávajte s ryžou a posypte nasekanou pažítkou.

Toto korenie dodá jedlu charakteristickú chuť a vôňu, ktorá je pre kuracie kung pao typická. Bude to určite zážitok pre vaše chuťové poháriky!



Zeleninové rizoto s čínskym korením

Potrebujete:
1 šálka Arborio ryže
2 lyžice olivového oleja
1 cibuľa, jemne nasekaná
3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
1 mrkva, nakrájaná na malé kocky
1 cuketa, nakrájaná na malé kocky
1 paprika, nakrájaná na malé kocky
1/2 šálky Čínskeho korenia piatich chutí
3 šálky zeleninového vývaru
1/2 šálky bieleho vína
soľ a čierne korenie podľa chuti
1/4 šálky strúhaného parmazánu
2 lyžice nasekaného petržlenu


Postup:
1. V hrnci zohrejte zeleninový vývar a nechajte ho na teplom mieste.
2. V inom hrnci rozohrejte olivový olej na strednej teplote a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich asi 2-3 minúty, kým nezmäknú.
3. Pridajte mrkvu, cuketu a papriku a smažte ich asi 5-7 minút, kým zelenina nezmäkne.
4. Pridajte Arborio ryžu a Čínske korenie piatich chutí a premiešajte, kým sa ryža neobalí v koreniach. Smažte asi 2-3 minúty.
5. Pridajte biele víno a nechajte ho variť, kým sa nezredukuje o polovicu. Potom pridajte zeleninový vývar po lyžiciach, neustále miešajte a nechajte ryžu absorbovať vývar.
6. Pokračujte v pridávaní zeleninového vývaru, kým ryža nie je mäkká a krémová, to by malo trvať asi 20-25 minút.
7. Ochutíme soľou a korením a pridáme strúhaný parmazán. Premiešajte, kým sa parmazán nerozpustí.
8. Podávajte s nasekaným petržlenom na ozdobu.

Toto rizoto je ľahké a zdravé jedlo, vhodné pre všetkých milovníkov zeleniny. Korenie mu dodá exotickú príchuť, ktorá Vám pripomenie čínsku reštauráciu. Dobrú chuť!


Informačný banner


Heureka Facebook Instagram Kontakt

ODVmMDF
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: