Korenie zmes
Čubrica
Výbornou voľbou pre tých, ktorí milujú výrazné chute a majú radi trochu pikantnejší zážitok, je naša koreninová zmes Čubrica. Zmes sa skladá z kvalitných ingrediencií, ktoré sú starostlivo vybrané a zoskupené tak, aby vytvorili jedinečnú a neodolateľnú chuť.
Zloženie: saturejka, senovka grécka, chilli, soľ
Táto koreninová zmes je ideálna pre množstvo jedál, od zeleninových a mäsových pokrmov, až po ryby a omáčky. Ak hľadáte niečo, čo vašim jedlám dodá na intenzite a zároveň zvýrazní ich chuť, určite by ste mali vyskúšať Čubricu.
ČUBRICA A JEJ VYUŽITIE V KUCHYNI
Čubrica korenie je vhodné pre všetky druhy mäsa, hydiny a zeleninu. Môžete ho použiť ako marinádu, korenie na grilovanie alebo na dochutenie rôznych jedál. Tu sú niektoré recepty, ktoré využívajú Čubricu:
1. Grilované kura: Zmiešajte Čubrica korenie s olivovým olejom, cesnakom a citrónovou šťavou a nechajte kura marinovať v tejto zmesi minimálne 2 hodiny. Potom grilujte kura na grile alebo v rúre.
2. Pečené zemiaky: Pokrájajte zemiaky na plátky a premiešajte s olivovým olejom a Čubricou. Pečte v rúre na 200 stupňov C, kým nie sú zemiaky mäkké a zlatisté.
3. Korenie na grilovanie: Zmiešajte Čubrica korenie s paprikou, cibuľou a cesnakom a použite ako korenie pre grilované mäso alebo zeleninu.
4. Kuracie kúsky: Nakrájajte kuracie prsia na kúsky a premiešajte s Čubricou. Potom opečte na panvici alebo na grile, a servírujte s bylinkovým jogurtom alebo zeleninovým šalátom.
Tieto recepty vám umožnia využiť Čubrica korenie v rôznych jedlách, aby ste získali chuťový zážitok z tohto korenia.
Čubrica je balená v praktickom vrecúšku, ktoré zabezpečí dlhú trvanlivosť korenia a zachovanie všetkých jej účinkov na zdravie. Objednajte si Čubricu ešte dnes a pridajte ju do svojho jedálnička pre zdravšie a chutnejšie stravovanie!
CHUTNÉ RECEPTY S ČUBRICOU
Kuracie stehná s čubricou
Potrebujete:
4 ks kuracích stehien
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice korenia Čubrica
1 lyžička soli
1 lyžička mletej papriky
2 lyžice medu
2 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica jablčného octu
2 strúčiky cesnaku
1 veľká cibuľa
2 stredne veľké mrkvy
2 stredne veľké zemiaky
1 šálka kuracieho vývaru
Postup:
1. Zahrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
2. V miske zmiešajte olivový olej, Čubricu, soľ a mletú papriku. Kuracie stehná očistite a namočte ich do zmesi. Nechajte marinovať aspoň 30 minút.
3. Po marinovaní umiestnite stehná do pekáča a pečte v rúre 45 minút.
4. Zmiešajte med, sójovú omáčku, jablčný ocot a nasekaný cesnak v miske. Potom zmes nalejte na kuracie stehná a vráťte ich do rúry na ďalších 15 minút.
5. Po 15 minútach pridajte na plech nasekanú cibuľu, mrkvu a zemiaky a zalejte kuracím vývarom. Pečte ďalších 30 minút, alebo kým je mäso upečené dovnútra.
6. Podávajte s ryžou alebo pečeným zemiakom a zeleninovou prílohou.
Čubricové korenie pridá peknú ostrú chuť a je ideálnou prísadou pre mäso. V tomto recepte sa skvele hodí k marinovaným kuracím stehnám a vytvára výborný chuťový zážitok.
Korenené vajíčka
Potrebujete:
4 vajíčka
1 lyžička korenia Čubrica
soľ a korenie podľa chuti
olej na pečenie
Postup:
1. Varte vajíčka v osolenej vode na tvrdo. Potom ich okamžite dajte vychladnúť do studenej vody.
2. Po chvíli rozbite škrupinu a ošúpte vajíčka.
3. V miske zmiešajte čubricovú zmes so soľou a korením.
4. Nalejte olej do panvice a zohrejte na stredne vysokú teplotu.
5. Otočte vajíčka v zmesi a dôkladne ich obaľte.
6. Vložte ich do panvice a opečte z každej strany asi 2 minúty alebo kým sa neobjaví zlatistá kôrka.
7. Podávajte ihneď a vychutnajte si korenenú chuť týchto vajíčok.
Tento jednoduchý recept je perfektný na rýchle raňajky alebo ľahký obed. Čubricová zmes pridá štipku korenia a zaujímavú chuť, ktorá vám dodá energiu na celý deň.