S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Úvod » Korenie » KORENIE ZMES Garam masálá (40g)


        

KORENIE ZMES Garam masálá (40g)

skladom

 

Číslo produktu: 91A-05-299505
Druh: Zmes
Nákupom získate 259 bodov
Naša cena:
2,59 € (Nie sme platcami DPH)
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Popis produktu


Odporúčame Hodnotenie banner Korenie zmes

Garam masálá


Garam Masálá je koreninová zmes známa svojím intenzívnym a bohatým chuťovým profilom. Je dokonalým doplnkom pre všetky vaše kulinárske výtvory.

Zloženie: muškátový kvet, korenie, citrónová kôra, koriander, škorica, klinček, rascovec rímsky – cumin, kardamóm

S Garam Masálá môžete zvýrazniť chuť a vôňu vašich omáčok, polievok, curry jedál, grilovaného mäsa a zeleniny. Vďaka jej univerzálnosti a unikátnej zmesi korenín môžete vytvoriť autentické indické jedlá v pohodlí vášho domova. Vyskúšajte ju už dnes a doprajte si exotickú chuťovú explóziu.



GARAM MASÁLÁ A JEHO VYUŽITIE V KUCHYNI

Garam masálá je korenie používané najmä v indických receptoch a má široké spektrum využitia. Niektoré z priamych využití garam masálá v receptoch sú:

1. Kari: Garam masálá je základným korením mnohých indických kari receptov. Môže byť použité ako jediné korenie alebo v kombinácii s inými koreninami, ako je kurkuma, koriander a kardamóm.

2. Mäsové jedlá: Garam masálá môže byť použité na dochutenie rôznych mäsových jedál, ako sú kuracie, hovädzie, baranie a jahňacie. Môže byť použité pri príprave mäsových marinád a tiež ako korenie pre mäsový guláš.

3. Ryby a morské plody: Garam masálá môže byť tiež použité na dochutenie rôznych rybích a morských jedál.

4. Zeleninové jedlá: Garam masálá môže byť použité na ochutenie zeleninových jedál ako sú zeleninové kari, zeleninové placky a polievky.

5. Kaše: Garam masálá môže byť použité na prípravu sladkých kaší a dezertov, ako sú rýžové pudingy, mliečne kaše a ovocné kaše.

Tieto sú len niektoré z mnohých spôsobov, ako môže byť garam masálá použité v kuchyni. Je naozaj na Vás, akým spôsobom využijete toto korenie a doprajete si chuť Indie priamo u Vás doma.

Garam masálá je balené v praktickom vrecúšku, ktoré zabezpečí dlhú trvanlivosť korenia a zachovanie všetkých jeho účinkov na zdravie. Objednajte si Garam masálá ešte dnes a pridajte ho do svojho jedálnička pre zdravšie a chutnejšie stravovanie!



CHUTNÉ RECEPTY S GARAM MASÁLÁ

Indické Butter Chicken

Potrebujete:
500 g kuracieho mäsa nakrájaného na kocky
1 cibuľa nakrájaná na malé kúsky
2 strúčiky cesnaku nasekané na drobné kúsky
1 lyžica čerstvo nasekaného zázvoru
1 pohár gréckeho jogurtu
2 lyžice masla
1 lyžica olivového oleja
1 lyžica Garam Masálá korenia
1 lyžica mletej kurkumy
1 lyžica mletého koriandrového semienka
1 lyžica mletej sladkej papriky
1 lyžica soli
1 šálka smotany na varenie
1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate
ryža na podávanie


Postup:
1. Rozohrejeme panvicu na strednom ohni a pridáme maslo a olej. Necháme rozpustiť a pridáme cibuľu, cesnak a zázvor a orestujeme, kým nezmäknú.
2. Pridáme nakrájané kuracie mäso a opečieme ho do zlatista.
3. Pridáme paradajkový pretlak, Garam Masálá korenie, kurkumu, koriandrové semienka, sladkú papriku a soľ. Všetko dobre premiešame a dusíme na miernom ohni asi 15-20 minút, kým sa mäso neuvarí.
4. Pridáme smotanu na varenie a necháme omáčku zhustnúť.
5. Podávame s ryžou a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Toto jedlo má výraznú chuť po Garam Masala korení a je obľúbené nielen v Indii, ale aj v západnej kuchyni. Dobrú chuť!



Indické kari

Potrebujete:
500 g hovädzieho mäsa, nakrájaného na kocky
1 cibuľu, nakrájanú na kúsky
2 strúčiky cesnaku, nasekané
1 lyžicu čerstvo nasekaného zázvoru
2 lyžice oleja
2 lyžice Garam Masálá korenia
1 lyžičku kurkumy
1 lyžičku mletého korenia
1 lyžičku soli
1 hrnček paradajkových kúskov
1 hrnček vývaru
1 hrnček kokosového mlieka
čerstvé koriandrové lístky na ozdobenie


Postup:
1. Na sporák si prichystajte hlbokú panvicu a rozohrejte v nej olej.
2. Pridajte cibuľu a orestujte ju, kým sa nestane mäkkou a priehľadnou.
3. Pridajte cesnak a zázvor a orestujte ich spolu asi 2 minúty.
4. Pridajte mäso a opečte ho, kým sa zvnútra nezmení na hnedú farbu.
5. Pridajte Garam Masálá korenie, kurkumu, mleté korenie a soľ. Všetko dobre premiešajte a opražte asi 1 minútu.
6. Pridajte paradajky a vývar a nechajte zmes povariť na miernom ohni asi 30 minút, kým mäso nezmäkne.
7. Nakoniec pridajte kokosové mlieko a nechajte zmes povariť ďalších 10 minút.
8. Podávajte s uvarenou ryžou a ozdobte čerstvými koriandrovými lístkami.

Toto kari je typické pre indickú kuchyňu a vďaka Garam Masálá koreniu dostane dokonalú a lahodnú chuť, ktorú si určite vychutnáte.


Informačný banner


Heureka Facebook Instagram Kontakt

NTE4MDd
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: