S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

TEE.SK Sypané čaje    |    email: info@tee.sk    |    Recenzie našich zákazníkov    |    Koľko zaplatím za dopravu?    |    Kontaktný formulár

Kotvičník zemný TEE.SK

 

 

Guarana TEE.SK

 

Benifuki TEE.SK

 

Goji Kustovnica čínska TEE.SK
Psyllium TEE.SK

 

Vilcacora TEE.SK

 

Zelená káva TEE.SK


Pravé sypan čaje TEE.SK

 

 

Facebook TEE.SK

Baner Instagram TEE.SK

Slovenský obchod TEE.SK

 


Úvod » Korenie » KORENIE ZMES Garam masálá (40g)


        

KORENIE ZMES Garam masálá (40g)

skladom

 

Číslo produktu: 91A-05
Druh: Zmes
Nákupom získate 259 bodov
Naša cena:
2,59 € (Neplatci DPH)
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Popis produktu


Odporúčame Hodnotenie banner Korenie zmes

Garam masálá


Garam Masálá je koreninová zmes známa svojím intenzívnym a bohatým chuťovým profilom. Je dokonalým doplnkom pre všetky vaše kulinárske výtvory.

Zloženie: koriander, korenie, rascovec rímsky, klinček, muškátový orech, škorica, citrónová kôra, kardamóm.

S Garam Masálá môžete zvýrazniť chuť a vôňu vašich omáčok, polievok, curry jedál, grilovaného mäsa a zeleniny. Vďaka jej univerzálnosti a unikátnej zmesi korenín môžete vytvoriť autentické indické jedlá v pohodlí vášho domova. Vyskúšajte ju už dnes a doprajte si exotickú chuťovú explóziu.



GARAM MASÁLÁ A JEHO VYUŽITIE V KUCHYNI

Garam masálá je korenie používané najmä v indických receptoch a má široké spektrum využitia. Niektoré z priamych využití garam masálá v receptoch sú:

1. Kari: Garam masálá je základným korením mnohých indických kari receptov. Môže byť použité ako jediné korenie alebo v kombinácii s inými koreninami, ako je kurkuma, koriander a kardamóm.

2. Mäsové jedlá: Garam masálá môže byť použité na dochutenie rôznych mäsových jedál, ako sú kuracie, hovädzie, baranie a jahňacie. Môže byť použité pri príprave mäsových marinád a tiež ako korenie pre mäsový guláš.

3. Ryby a morské plody: Garam masálá môže byť tiež použité na dochutenie rôznych rybích a morských jedál.

4. Zeleninové jedlá: Garam masálá môže byť použité na ochutenie zeleninových jedál ako sú zeleninové kari, zeleninové placky a polievky.

5. Kaše: Garam masálá môže byť použité na prípravu sladkých kaší a dezertov, ako sú rýžové pudingy, mliečne kaše a ovocné kaše.

Tieto sú len niektoré z mnohých spôsobov, ako môže byť garam masálá použité v kuchyni. Je naozaj na Vás, akým spôsobom využijete toto korenie a doprajete si chuť Indie priamo u Vás doma.

Garam masálá je balené v praktickom vrecúšku, ktoré zabezpečí dlhú trvanlivosť korenia a zachovanie všetkých jeho účinkov na zdravie. Objednajte si Garam masálá ešte dnes a pridajte ho do svojho jedálnička pre zdravšie a chutnejšie stravovanie!



CHUTNÉ RECEPTY S GARAM MASÁLÁ

Indické Butter Chicken

Potrebujete:
500 g kuracieho mäsa nakrájaného na kocky
1 cibuľa nakrájaná na malé kúsky
2 strúčiky cesnaku nasekané na drobné kúsky
1 lyžica čerstvo nasekaného zázvoru
1 pohár gréckeho jogurtu
2 lyžice masla
1 lyžica olivového oleja
1 lyžica Garam Masálá korenia
1 lyžica mletej kurkumy
1 lyžica mletého koriandrového semienka
1 lyžica mletej sladkej papriky
1 lyžica soli
1 šálka smotany na varenie
1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate
ryža na podávanie


Postup:
1. Rozohrejeme panvicu na strednom ohni a pridáme maslo a olej. Necháme rozpustiť a pridáme cibuľu, cesnak a zázvor a orestujeme, kým nezmäknú.
2. Pridáme nakrájané kuracie mäso a opečieme ho do zlatista.
3. Pridáme paradajkový pretlak, Garam Masálá korenie, kurkumu, koriandrové semienka, sladkú papriku a soľ. Všetko dobre premiešame a dusíme na miernom ohni asi 15-20 minút, kým sa mäso neuvarí.
4. Pridáme smotanu na varenie a necháme omáčku zhustnúť.
5. Podávame s ryžou a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Toto jedlo má výraznú chuť po Garam Masala korení a je obľúbené nielen v Indii, ale aj v západnej kuchyni. Dobrú chuť!



Indické kari

Potrebujete:
500 g hovädzieho mäsa, nakrájaného na kocky
1 cibuľu, nakrájanú na kúsky
2 strúčiky cesnaku, nasekané
1 lyžicu čerstvo nasekaného zázvoru
2 lyžice oleja
2 lyžice Garam Masálá korenia
1 lyžičku kurkumy
1 lyžičku mletého korenia
1 lyžičku soli
1 hrnček paradajkových kúskov
1 hrnček vývaru
1 hrnček kokosového mlieka
čerstvé koriandrové lístky na ozdobenie


Postup:
1. Na sporák si prichystajte hlbokú panvicu a rozohrejte v nej olej.
2. Pridajte cibuľu a orestujte ju, kým sa nestane mäkkou a priehľadnou.
3. Pridajte cesnak a zázvor a orestujte ich spolu asi 2 minúty.
4. Pridajte mäso a opečte ho, kým sa zvnútra nezmení na hnedú farbu.
5. Pridajte Garam Masálá korenie, kurkumu, mleté korenie a soľ. Všetko dobre premiešajte a opražte asi 1 minútu.
6. Pridajte paradajky a vývar a nechajte zmes povariť na miernom ohni asi 30 minút, kým mäso nezmäkne.
7. Nakoniec pridajte kokosové mlieko a nechajte zmes povariť ďalších 10 minút.
8. Podávajte s uvarenou ryžou a ozdobte čerstvými koriandrovými lístkami.

Toto kari je typické pre indickú kuchyňu a vďaka Garam Masálá koreniu dostane dokonalú a lahodnú chuť, ktorú si určite vychutnáte.


Informačný banner


Heureka Facebook Instagram Kontakt


NDM5M
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: