S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

TEE.SK Sypané čaje    |    email: info@tee.sk    |    Recenzie našich zákazníkov    |    Koľko zaplatím za dopravu?    |    Kontaktný formulár

Kotvičník zemný TEE.SK

 

 

Guarana TEE.SK

 

Benifuki TEE.SK

 

Goji Kustovnica čínska TEE.SK
Psyllium TEE.SK

 

Vilcacora TEE.SK

 

Zelená káva TEE.SK


Pravé sypan čaje TEE.SK

 

 

Facebook TEE.SK

Baner Instagram TEE.SK

Slovenský obchod TEE.SK

 


Úvod » Korenie » KORENIE ZMES Provensálske (40g)


        

KORENIE ZMES Provensálske (40g)

skladom

 

Číslo produktu: 91A-12
Druh: Zmes
Nákupom získate 219 bodov
Naša cena:
2,19 € (Neplatci DPH)
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Popis produktu


Odporúčame Hodnotenie banner Korenie zmes

Provensálske


Provensálska zmes korenia je lahodná zmes bylín, ktorá sa tradične používa na chuťové obohatenie pokrmov. S jej aromatickými ingredienciami ako oregano, saturejka a rozmarín, vytvoríte chuťový zážitok z juhu Francúzska.

Zloženie: tymián, bazalka, saturejka, rozmarín, oregano, majoránka, levanduľa, aníz, fenikel.

Táto Provensálska zmes korenia je ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí chcú pridať do svojich receptov typickú chuť južného Francúzska. Vďaka harmonickému spojeniu aromatických bylín a korenia, ako sú oregano, tymián a rozmarín, je táto zmes perfektná pre rôzne jedlá, od grilovaného mäsa a zeleniny, cez polievky a omáčky, až po pečivo a pizze. Užite si slnečné Provence priamo v pohodlí vášho domova.



PROVENSÁLSKA ZMES A JEJ VYUŽITIE V KUCHYNI

Provensálske korenie sa často používa na dochutenie juhovýchodnej a južnej francúzskej kuchyne. Tu sú niektoré recepty, kde sa táto zmes môže využiť:

1. Ratatouille: Opečte nakrájanú cuketu, baklažán, papriku a cibuľu v panvici. Pridajte rajčiny a dusené cesnakové strúčiky. Ochuťte Provensálskym korením a duste, kým zelenina nie je mäkká. Podávajte s pečivom alebo ryžou.

2. Grilované mäso: Zmiešajte Provensálske korenie s olivovým olejom a nechajte marinovať mäso po dobu niekoľkých hodín. Potom ho grilujte a podávajte s čerstvým šalátom.

3. Polievky a omáčky: Pridajte Provensálske korenie do paradajkovej polievky alebo omáčky na cestoviny, aby ste získali hlbší chuťový profil.

4. Pečené zemiaky: Opečte nakrájané zemiaky s olivovým olejom a Provensálskym korením, kým nie sú mäkké. Podávajte s kyslou smotanou alebo čerstvými bylinkami.

5. Grilované zeleninové špízy: Navlečte na špízy nakrájanú cuketu, baklažán, papriku a cibuľu. Potom ich grilujte a posypte Provensálskym korením. Podávajte s bylinkovým jogurtom alebo hummusom.

Provensálske korenie je balené v praktickom vrecúšku, ktoré zabezpečí dlhú trvanlivosť korenia a zachovanie všetkých jeho účinkov na zdravie. Objednajte si Provensálske korenie ešte dnes a pridajte ho do svojho jedálnička pre zdravšie a chutnejšie stravovanie!



CHUTNÉ RECEPTY S PROVENSÁLSKYM KORENÍM

Bouillabaisse

Potrebujete:
1 cibuľa, nakrájaná
2 strúčiky cesnaku, nasekané
1 pór, nakrájaný
2 stredne veľké paradajky, nakrájané
1/2 šálky bieleho vína
4 šálky rybacieho vývaru
1/2 lyžičky provensálskeho korenia
1/2 lyžičky majoránky
1/2 lyžičky rozmarínu
1/2 lyžičky tymiánu
450 g rýb, filetovaných a očistených
soľ a korenie na dochutenie
olivový olej
kôra z 1/2 citróna
kôra z 1/2 pomaranča
2 lyžice nasekaného petržlenu


Postup:
1. V hrnci rozohrejte olivový olej a opražte cibuľu, cesnak a pór, kým nezmäknú.
2. Pridajte nakrájané paradajky a duste 10-15 minút.
3. Pridajte biele víno, rybí vývar, provensálske korenie, majoránku, rozmarín a tymián. Varíme 20-30 minút.
4. Pridajte filety rýb a varte, kým sa neuvaria.
5. Podávajte v hlbokých tanieroch a posypte kôrou z citróna a pomaranča a petržlenom.

Tento recept je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí milujú ryby a provensálske korenie! Dobrú chuť!



Provensálska zeleninová polievka

Potrebujete:
2 lyžice olivového oleja
1 veľkú cibuľu, nakrájanú na kocky
3 strúčiky cesnaku, nasekané
2 mrkvy, olúpané a nakrájané na kocky
2 stredne veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
1 stredne veľkú cuketu, nakrájanú na kocky
1 červenú papriku, nakrájanú na kocky
1 zväzok čerstvého tymianu
1 lyžička provensálskeho korenia
1 lyžička soli
mleté čierne korenie podľa chuti
1 l zeleninového vývaru
2 lyžice nasekaného petržlenu na ozdobenie


Postup:
1. Rozohrejte olivový olej v hrnci na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte, kým cibuľa nezmäkne, asi 5 minút.
2. Pridajte mrkvu, zemiaky, cuketu, papriku, tymian a provensálske korenie. Orestujte, kým zelenina mierne nezhnedne, asi 10 minút.
3. Pridajte zeleninový vývar, soľ a mleté čierne korenie a premiešajte.
4. Povarte na miernom ohni, kým zelenina zmäkne, asi 20-25 minút.
5. Odstavte z ohňa a nechajte polievku vychladnúť niekoľko minút.
6. Rozmixujte polievku v mixéri alebo použite ponorný mixér, kým nezískate hladkú a krémovú konzistenciu.
7. Podávajte horúcu polievku posypanú nasekaným petržlenom.

Táto zeleninová polievka je zdravá a plná chutí. Provensálske korenie dodá tejto polievke skvelú chuť a vôňu.


Informačný banner


Heureka Facebook Instagram Kontakt


ZmRlZ
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: