Mate ochutené – Mate Prebudenie jahody
Ak hľadáte nápoj, ktorý vás prebudí a prinesie so sebou radosť jahôd, potom ste na správnom mieste. Mate Prebudenie jahody vás okamžite oživí svojím osviežujúcim zložením a bohatou chuťou. Táto zmes obsahuje zdravé mate, ktoré dodá vášmu dňu potrebný náboj energie. Jeho stimulačné účinky sú sprevádzané jahodovými listami a jahodami, ktoré pridávajú do nápoja nezameniteľnú chuť a vôňu čerstvých jahôd.
Mate Prebudenie jahody nie je iba o chuti. Je to spôsob, ako získať potrebnú energiu pre aktívny deň plný úloh a výziev. Máte chuť na osviežujúci začiatok dňa? Mate Prebudenie jahody vám prinesie jasný a šťavnatý začiatok, ktorý potrebujete. Choďte do toho s radosťou a energiou jahôd!
Zloženie: Mate, jahody (min. 7%), jahodové listy (min. 4%), pivonka, aróma.
Hlavné účinky Mate
• Prirodzený zdroj energie bez nervozity
• Obsahuje kofeín, teobromín a teofylín
• Bohatý na vitamíny, minerály a antioxidanty
• Podporuje koncentráciu a duševnú výkonnosť
• Pomáha pri kontrole hmotnosti a metabolizme
• Podporuje trávenie a detoxikáciu
• Tradičný juhoamerický nápoj s kultúrnym významom
Viac sa o Mate dočítate tu...
Príprava mate
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajovú lyžičku, Teplota vody: 100 stupňov, Čas lúhovania: 3-5 minút
K tradičnej príprave maté potrebujeme kalabasu (nádoba z vysušenej tekvice) a bombilu (kovová slamka). Pred prvým použitím treba kalabasu vypláchnuť a vysušiť. Naplňte kalabasu do dvoch tretín lístkami maté. Nádobku nakloňte tak, aby sa maté zosypalo na jednu stranu. Do prázdneho priestoru nalejte studenú vodu, presne toľko, aby sa ponorili všetky lístky maté. Nádobku nechajte chvíľu naklonenú, aby maté mohlo absorbovať všetku vodu. Palcom na vrchu uzavrite bombilu a vložte ju do voľného priestoru v kalabase. Zalejte horúcou vodou 90 – 95 stupňovou (nesmie sa variť) a lejte do voľného priestoru kalabasy, až po jej okraj. Čaj by ste nemali miešať, aby sa neupchali dierky v bombile. (Prvý nálev je veľmi silný. Môžete ho vyliať a piť až ten ďalší). Vypite čaj a pridajte ďalšiu horúcu vodu. A znovu pite. Vodu pridávajte tak dlho, dokedy vám čaj chutí. Vhodných je približne 6-7 dávok.
Mate sa často pripravuje aj ako studený nápoj tzv. Tereré , alebo " Slnečný čaj". Na jeho prípravu dajte 1/2 šálky sypaného maté do veľkého džbánu, zalejte studenou vodou a nechajte na slnku asi 1 hodinu stáť. Potom preceďte a podávajte s ľadom, prípadne ochutené s ovocím, korením a pod. Môžete si vytvoriť vlastnú kombináciu.
Krajina pôvodu - Zmes
V ochutených čajoch ginko sa používa ginko z Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.