Pu Erh čaj ochutený
PU ERH Ice
Nechajte sa unášať osviežujúcim vánkom z ďalekej marockej oázy, kde sa stretáva skvelý Pu Erh s jemnou mätovou príchuťou. Pu Erh Ice je ako skok do čistej horskej rieky po horúcom dni. Jeho chuť je však omnoho viac ako len nápoj - je to kus energie a prírodnosti v každej šálke.
Kvalitný Pu Erh čaj, ktorý je známy svojimi blahodarnými účinkami, tu vytvára ideálnu základňu pre tento osviežujúci blend. Marocká mäta dodáva nápoju vzrušujúcu a upokojujúcu chuť zároveň. Je to kombinácia, ktorá poteší nielen vaše chuťové poháriky, ale aj telo a myseľ. Bez ohľadu na to, či ho ochutnáte počas horúceho letného dňa alebo si ho doprajete kedykoľvek, jeho svieža chuť vás zaručene osloví.
Zloženie: Pu-Erh (min. 93%), marocká mäta, aróma.
Hlavné účinky čaju Pu Erh
Odbúrava nadbytočný tuk. Je to ideálny doplnok redukčných diét. Odporúča sa piť pred každým tučným jedlom.
Znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Pri pravidelnom pití (3 šálky denne) môže znížiť hladinu cholesterolu až o 13% za mesiac.
Urýchľuje odbúravanie alkoholu v krvi, posilňuje imunitný systém, prečisťuje krv, pečeň a čistí organizmus od toxínov a chráni pred infekčnými chorobami, pôsobí účinne na celé tráviace ústrojenstvo. Viac o čaji pu erh...
Príprava čaju Pu erh
Pu-erh zalievame 90 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku pu-erhu. Prvý nálev necháme lúhovať 3-5 minút, po precedení podávame. Je ho možné zaliať aj 3-krát. Denne sa odporúčajú piť 3 šálky pu-erhu.
Viac nálevov
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Balenie sypaných čajov
Každý čaj, pokiaľ nie je uvedené inak, je balený v trojvrstvovom vrecku určenom na balenie čaju, kávy, korenia a pod. Vrecko zachováva kvalitu, čerstvosť a charakteristickú vôňu jednotlivých čajov.
Garancia pôvodu
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.