Rooibos ochutený – Perly Nílu
Preskúmajte záznamy vôní a chutí ako vodné perly na povrchu Nílu. Ako najdlhšia rieka na svete, Níl prúdi tisíce kilometrov, no táto lahodná kombinácia získava ocenenie za najlepší čaj na jeho brehoch. Otvorte si cestu k exotickým tónom v Rooibos Perly Nílu. Kúsky ananásu, papáje, a červenej ríbezle sa pretavia do symfónie chutí, ktorá vás prenesie do srdca Afriky a pozdraví vás slnečným úsmevom.
Nezabudnite si dopriať malý útek na brehy Nílu, kde sa môžete pohrať s chuťami jahôd a zároveň sa osviežiť jemným prúdom Rooibosu. Cukrové guľôčky dotvárajú celý obraz do dokonalej harmónie. Počasie môže byť rôzne, no tento čaj vám ponúkne teplo Afriky kedykoľvek budete chcieť. Zistite, prečo je tento čaj označovaný za pravý poklad na brehoch Nílu.
Zloženie: Rooibos, kúsky ananásu, papáje, červená ríbezľa, jahoda, cukrové guľôčky, aróma.
Hlavné účinky čaju Rooibos
• Neobsahuje kofeín a pomerne málo tanínu
• Bohatý na antioxidanty a minerály
• Podporuje zdravie srdca a ciev
• Pomáha pri alergiách a problémoch s pokožkou
• Zmierňuje tráviace ťažkosti a kŕče
• Pôsobí proti depresiám a stavom úzkosti
• Má močopudné účinky, vplýva na lepšie spaľovanie tukov v organizme
Viac o rooibose sa dočítate tu...
Príprava rooibosu
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 až 2 čajové lyžičky, Teplota vody: 100 stupňov, Čas lúhovania: 4-5 minút
Rooibos možno dochutiť cukrom, medom, citrónom ale aj mliekom. Rooibos sa dá piť aj studený.
Krajina pôvodu - Zmes
V ochutených rooibosoch sa používa rooibos z Juhoafrickej republiky a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.