Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ INDIA – Darjeeling Indian Highlands Dhajea (50g)
Zelený čaj India – Darjeeling Indian Highlands Dhajea
Predstavujeme vám Zelený čaj Darjeeling Indian Highlands Dhajea, ktorý v sebe nesie dlhoročnú tradíciu, celé dejiny a kúzlo čajovej záhrady Dhajea.
Darjeeling je oblasť v severovýchodnej Indii, ktorá je známa ako jedna z najprestížnejších čajových oblastí na svete. Oblasť Darjeeling produkuje okolo 1% celkového objemu indického čaju, avšak jej čaje sú veľmi vyhľadávané pre svoju jemnosť a charakteristickú chuť. Záhrada Dhajea, nachádzajúca sa v srdci Darjeelingu, má pôsobivú históriu datujúcu sa až do roku 1870. Miesto samotnej záhrady, ležiace v údolí Rongbong nad riekou Belason, je osadené medzi zvlnenými pahorkami a obklopené zelenými pláňami. Čajové kríky tu kvitnú vo výškach 790 až 1070 metrov nad morom na rozlohe 317 hektárov.
Najzaujímavejšie je však, že na ploche 180 hektárov sa pestuje 100% organický čaj. Táto záhrada neponúka len čaj, ale aj príbeh spojený s jej pôvodom. "Dhajea" v domorodom jazyku znamená miesto vlajky, a pretože tu budhisti vypúšťajú do neba 108 vlajok počas špeciálnych modlitieb, má táto záhrada osobitú mystiku.
Zelený čaj Darjeeling Indian Highlands Dhajea ponúka pohľad do minulosti a zároveň ukazuje, ako tradícia a prirodzená krása môžu tvoriť harmóniu. Každá šálka tohto čaju prináša nezabudnuteľný zážitok a kúsok dejín. Vydajte sa na cestu do čajovej záhrady Dhajea a ochutnajte jej poklady priamo vo svojej šálke.
Hlavné účinky zeleného čaju
• Silný antioxidačný účinok
• Podpora metabolizmu a spaľovania tukov
• Zníženie rizika srdcovo-cievnych ochorení
• Zlepšenie funkcií mozgu a kognitívnych schopností
• Zníženie rizika niektorých typov rakoviny
• Prevencia cukrovky typu 2
• Protizápalové účinky a posilnenie imunity
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave zeleného čaju dočítate tu...
Príprava zeleného čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 70 - 80 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Zelený čaj zalievame vodou, ktorá prešla varom a následne ochladla na 70-80 stupňov.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - INDICKÁ REPUBLIKA
Tento čaj je dovezený z krajiny, ktorú vidíte na mape. Na Slovensku je možne tento čaj zakúpiť za výhodnú cenu prostredníctvom nášho obchodu.
Hlavné mesto: New Delhi (Naí Dillí), Rozloha: 3 287 590 km2, Počet obyvateľov: cca 1,5 miliardy
India je jedným z najväčších svetových producentov čaju. Pestuje sa tu približne 27% čaju z celkovej svetovej produkcie.