Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ JAPONSKO – Japan Bancha (50g)
Zelený čaj Japonsko – Japan Bancha
Vychutnajte si chuť prírody s našim čerstvým a jemným zeleným čajom Bancha z Japonska. Tento čaj je tradične používaný v japonskej kuchyni a je známy svojou osviežujúcou a lahodnou chuťou.
Bancha je vyrobený z listov, ktoré sú zberané neskoro v sezóne, čo mu dodáva jemnejšiu chuť a nižšiu hladinu kofeínu. Tento zelený čaj obsahuje veľa triesloviny a málo kofeínu. „Ban“ znamená niečo ako drsný, obyčajný. Vyrába sa väčšinou zo starších a väčších listov. Tento nenáročný čaj sa v krajine svojho pôvodu pije ako každodenný čaj. Nálev je svetlozelený, čerstvej chuti. Tento zelený čaj je tiež obľúbený pre svoje prospešné účinky na zdravie, ktoré sú dôsledkom bohatstva antioxidantov a vitamínov v listoch.
Užite si skutočne autentickú japonskú chuť a kvalitu s našim zeleným čajom Japan Bancha.
Hlavné účinky zeleného čaju
• Silný antioxidačný účinok
• Podpora metabolizmu a spaľovania tukov
• Zníženie rizika srdcovo-cievnych ochorení
• Zlepšenie funkcií mozgu a kognitívnych schopností
• Zníženie rizika niektorých typov rakoviny
• Prevencia cukrovky typu 2
• Protizápalové účinky a posilnenie imunity
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave zeleného čaju dočítate tu...
Príprava zeleného čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 70 - 80 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Zelený čaj zalievame vodou, ktorá prešla varom a následne ochladla na 70-80 stupňov.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - JAPONSKO
Tento čaj je dovezený z krajiny, ktorú vidíte na mape. Na Slovensku je možne tento čaj zakúpiť za výhodnú cenu prostredníctvom nášho obchodu.
Hlavné mesto: Tokyo, Rozloha: 377 835 km2, Počet obyvateľov: 123 802 000 (2024)
Japonské zelené čaje sú preslávené starostlivosťou, ktorá je im venovaná. Takmer všetok v Japonsku produkovaný čaj je spracovaný ako zelený, čierne čaje sú raritou. Väčšina výroby je určená pre domácu spotrebu, exportovaná je len malá časť.