Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ JAPONSKO – Japan Houjicha – hnedá bancha (50g)
Zelený čaj Japonsko – Japan Houjicha – hnedá bancha
Houjicha je japonský zelený čaj s unikátnou príchuťou a farbou. Vyrába sa pražením listov, ktoré sa pozbierajú a spracujú ihneď po zbere. Houjicha sa vyznačuje nízkym obsahom kofeínu, čo ho robí ideálnym na pitie kedykoľvek počas dňa.
Hnedá Bancha vyzerá na prvý pohľad ako čierny čaj, ale ide o pražený zelený čaj. V prvom kroku sa spracováva presne ako zelená Bancha. V druhom kroku sa zelené listy pražia na kovových platniach a tak dostávajú svoju typickú hnedú farbu a originálnu pečenú chuť. Nálev je žltohnedý, v šálke vonia mierne sladko, v závere je cítiť jemnú orechovú nôtu. Je tiež vynikajúci ako Ice tea s ľadom.
Japan Houjicha je ideálny čaj na relaxáciu a oddych v každom momente dňa. Skúste tento jemný a príjemný zelený čaj z Japonských plantáží a užite si tradičnú japonskú chuť vo svojej obľúbenej šálke.
Hlavné účinky zeleného čaju
• Silný antioxidačný účinok
• Podpora metabolizmu a spaľovania tukov
• Zníženie rizika srdcovo-cievnych ochorení
• Zlepšenie funkcií mozgu a kognitívnych schopností
• Zníženie rizika niektorých typov rakoviny
• Prevencia cukrovky typu 2
• Protizápalové účinky a posilnenie imunity
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave zeleného čaju dočítate tu...
Príprava zeleného čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 70 - 80 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Zelený čaj zalievame vodou, ktorá prešla varom a následne ochladla na 70-80 stupňov.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - JAPONSKO
Tento čaj je dovezený z krajiny, ktorú vidíte na mape. Na Slovensku je možne tento čaj zakúpiť za výhodnú cenu prostredníctvom nášho obchodu.
Hlavné mesto: Tokyo, Rozloha: 377 835 km2, Počet obyvateľov: 123 802 000 (2024)
Japonské zelené čaje sú preslávené starostlivosťou, ktorá je im venovaná. Takmer všetok v Japonsku produkovaný čaj je spracovaný ako zelený, čierne čaje sú raritou. Väčšina výroby je určená pre domácu spotrebu, exportovaná je len malá časť.