Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ JAPONSKO – Japan Matcha Pulver (30g)
Zelený čaj Japonsko – Japan Matcha Pulver (30g)
Vysoko kvalitný práškový zelený čaj v BIO kvalite vyrobený z kvalitných čajových lístkov z provincie Aichi. Mesiac pred zberom sa čajové pole prikrýva sieťami, aby bolo chránené od slnečných lúčov. Listky sú ručne vyberané a jemne rozomleté na veľmi jemný prášok pomocou žulového mlynčeka. Používa sa pre rôzne čajové ceremónie. Matcha je ideálna aj pre kreatívne varenie a zušľachťovanie potravín a nápojov.
Hlavné účinky zeleného čaju
• Silný antioxidačný účinok
• Podpora metabolizmu a spaľovania tukov
• Zníženie rizika srdcovo-cievnych ochorení
• Zlepšenie funkcií mozgu a kognitívnych schopností
• Zníženie rizika niektorých typov rakoviny
• Prevencia cukrovky typu 2
• Protizápalové účinky a posilnenie imunity
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave zeleného čaju dočítate tu...
Príprava zeleného čaju Matcha
Predovšetkým je to Usucha (v preklade riedky čaj). Malé množstvo čaju (1g) dáme do misky, pridáme 0,1l vody asi 80°C a pomocou bambusovej metličky poriadne rozmiešame a šľaháme, až sa čaj Matcha úplne rozpustí. V prípade, že nemáte k dispozícii metličku na šľahanie, zalejte čaj polievkovou lyžicou vody a vytvorte jemnú pastu. Takto pripravenú pastu dolejte zostatkom vody.
Druhým typom je Koicha (v preklade hustý čaj). V tomto prípade sa použije väčšie množstvo čaju. Čaj sa nešľahá, ale rozotrie sa v šálke tak, že výsledkom je niečo, čo pripomína skôr hrachovú kašu. Ako bude čaj hustý, záleží na Vás, teda na množstve čaju, ktoré použijete. Môže byť až taký hustý, že skutočne netečie, ale môžete šálku k ústam nakloniť a čakať, až sa Vám do úst pomaly prevalí.
Krajina pôvodu - JAPONSKO
Tento čaj je dovezený z krajiny, ktorú vidíte na mape. Na Slovensku je možne tento čaj zakúpiť za výhodnú cenu prostredníctvom nášho obchodu.
Hlavné mesto: Tokyo, Rozloha: 377 835 km2, Počet obyvateľov: 123 802 000 (2024)
Japonské zelené čaje sú preslávené starostlivosťou, ktorá je im venovaná. Takmer všetok v Japonsku produkovaný čaj je spracovaný ako zelený, čierne čaje sú raritou. Väčšina výroby je určená pre domácu spotrebu, exportovaná je len malá časť.