Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ JAPONSKO – Tamaryokucha Organic (40g)
Zelený čaj Japonsko – Tamaryokucha Organic
Ak máte radi výber z najkvalitnejších čajových lístkov, určite si nenechajte ujsť náš Tamaryokucha Organic čaj. Tento čaj je zvláštny svojím spracovaním, ktoré ho odlišuje od iných japonských čajov. Čajové lístky sú zosušené a potom sa zahrievajú, aby sa zastavilo oxidovanie. Podľa čínskeho vzoru sa tieto lístky spracúvajú na horúcich panviciach (tzv. wokoch) a nie pôsobením pary ako je to v Japonsku bežným zvykom. Chuťovo pripomína kvalitné čaje sencha. Pochádza z oblasti Goto v prefektúre Nagasaki (ostrov Kyushu).
Kyushu je tretí najväčší japonský ostrov a zároveň najjužnejší z hlavných ostrovov. Táto oblasť je známa svojou krásnou prírodou, ktorá zahŕňa hory, rieky, jazerá, termálne pramene a japonské záhrady. V oblasti Kyushu sa vyskytujú rôzne druhy zelenej aj čiernej čajovej rastliny, z ktorých sa vyrábajú kvalitné japonské čaje. Je tiež domovom niekoľkých čajových firiem, ktoré sa špecializujú na pestovanie a výrobu japonských čajov. Tieto spoločnosti často kombinujú tradičné metódy s modernými technológiami, aby dosiahli čo najvyššiu kvalitu a chuť svojich produktov.
Vďaka príhodným klimatickým podmienkam a zručnostiam miestnych pestovateľov sa lístky čaju Tamaryokucha Organic stávajú lahodným zážitkom pre zmysly. Tvar lístkov japonského čaju Tamaryokucha (Tamaryokuča) pripomína drobné špirálky. Z toho vychádza aj samotný názov, ktorý v preklade znamená „zvinutý čaj“. Svetlozelený nálev, vôňa aj chuť pripomína našľahanú penu z čerstvého mlieka. Vychutnajte si čistý a osviežujúci nápoj s jemnou arómou a lahodnou chuťou, ktorá vás poteší v každom dúšku. Kúpte si Tamaryokucha Organic a doprajte si kúsok Japonska priamo vo svojej šálke.
Hlavné účinky zeleného čaju
• Silný antioxidačný účinok
• Podpora metabolizmu a spaľovania tukov
• Zníženie rizika srdcovo-cievnych ochorení
• Zlepšenie funkcií mozgu a kognitívnych schopností
• Zníženie rizika niektorých typov rakoviny
• Prevencia cukrovky typu 2
• Protizápalové účinky a posilnenie imunity
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave zeleného čaju dočítate tu...
Príprava zeleného čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 70 - 80 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Zelený čaj zalievame vodou, ktorá prešla varom a následne ochladla na 70-80 stupňov.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - JAPONSKO
Tento čaj je dovezený z krajiny, ktorú vidíte na mape. Na Slovensku je možne tento čaj zakúpiť za výhodnú cenu prostredníctvom nášho obchodu.
Hlavné mesto: Tokyo, Rozloha: 377 835 km2, Počet obyvateľov: 123 802 000 (2024)
Japonské zelené čaje sú preslávené starostlivosťou, ktorá je im venovaná. Takmer všetok v Japonsku produkovaný čaj je spracovaný ako zelený, čierne čaje sú raritou. Väčšina výroby je určená pre domácu spotrebu, exportovaná je len malá časť.