Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ OCHUTENÝ 13 komnata (50g)
Zelený čaj čistý
13 komnata
Exkluzívny ochutený zelený čaj s názvom 13 komnata je zmes, ktorá odhaľuje lahodnú chuť až 4 rôznych druhov zeleného čaju v dokonalom spojení s osviežujúcim ovocím. Vstúpte do tejto nezvyčajnej komnaty a uvoľnite jej tajomstvá lahodnej chuti, ktorá vás dostane od prvého dúška. Táto jedinečná zmes obsahuje štyri zelené čaje z významných oblastí - China Sencha, China Gunpowder, China Wu Lu a Ming Mee. Ich harmónia v jednej šálke vás prenesie do čarovného sveta zelených lúčov a kvitnúcich záhrad.
Vyznačuje sa aj bohatým ovocným spektrom, ktoré dotvára chuťový zážitok do dokonalosti. Nechajte sa hýčkať jazmínovými kvetmi, žen-šeňom a slnečnicovými kvetmi, ktoré v kombinácii s červenými a čiernymi ríbezľami a šťavnatou marhuľou (zloženou z marhúľ a ryžovej múčky) pridávajú tejto zmesi jedinečný charakter. Aróma tohto čaju vás zahalí do príjemného opojenia a pridá do vášho dňa zvláštnu čarovnosť. 13 komnata je nápoj, ktorý si zamilujete nielen pre jeho výnimočnú chuťovú paletu, ale aj pre jeho schopnosť potešiť vaše zmysly.
Zloženie: zelené čaje China Sencha, China Gunpowder, China Wu Lu, Ming Mee, biely čaj, žen - šeň, jazmínové kvety, červené a čierne ríbezle, kvety slnečnice, marhuľa (marhuľa, ryžová múčka), aróma.
Hlavné účinky zeleného čaju
Nápoj bohov, čaj mladosti a večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si vyslúžil zelený čaj kvôli jeho širokému spektru látok.
Z tých najdôležitejších, obsahuje veľa antioxidantov, má povzbudzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia a znižuje krvný tlak.
Všeobecne sa uznáva priaznivý vplyv pitia zeleného čaju najmä pri týchto ochoreniach: diabetes, infekčné ochorenia, zubný kaz, prevencia rakoviny, zvýšený cholesterol a cukrovka. Viac o zelenom čaji...
Príprava zeleného čaju
Zelený čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame.
Tento čaj je viac nálevový. Je ho možné zaliať aj 3-krát.
Viac nálevov
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Balenie sypaných čajov
Každý čaj, pokiaľ nie je uvedené inak, je balený v trojvrstvovom vrecku určenom na balenie čaju, kávy, korenia a pod. Vrecko zachováva kvalitu, čerstvosť a charakteristickú vôňu jednotlivých čajov.
Garancia pôvodu
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.