Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ OCHUTENÝ Ananás zázvor (50g)
Zelený čaj ochutený – Ananás zázvor
Užite si tú správnu kombináciu chutí nezávisle od počasia. Táto skvelá zmes vám poskytne osviežujúci zážitok, nech je vonku teplo alebo zima. V každom dúšku tohto nápoja zo zeleného čaju China Sencha a Chun Mee pocítite príjemnú chuť sladkého ananásu, ktorá vás okamžite prenesie do tropických rajov. Zázvor, s jeho hrejivou a pikantnou podstatou, vás príjemne zahreje a oživí vaše zmysly.
Ochutený zelený čaj Ananás zázvor je dokonalou voľbou pre tých, ktorí hľadajú osvieženie i zahriatie v jednom. Stačí si pripraviť šálku tohto lahodného čaju a okamžite pocítite, ako sa teplo a osvieženie vyvážia a spolu tancujú na vašom jazyku. Vychutnajte si túto úžasnú chuťovú rovnováhu a doprajte si výnimočný čajový zážitok s naším ochuteným zeleným čajom Ananás zázvor.
Zloženie: zelený čaj China Sencha, zelený čaj Chun Mee, ananás 7%, zázvor 12%, aróma.
Hlavné účinky zeleného čaju
• Silný antioxidačný účinok
• Podpora metabolizmu a spaľovania tukov
• Zníženie rizika srdcovo-cievnych ochorení
• Zlepšenie funkcií mozgu a kognitívnych schopností
• Zníženie rizika niektorých typov rakoviny
• Prevencia cukrovky typu 2
• Protizápalové účinky a posilnenie imunity
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave zeleného čaju dočítate tu...
Príprava zeleného čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 70 - 80 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Zelený čaj zalievame vodou, ktorá prešla varom a následne ochladla na 70-80 stupňov.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.