Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ OCHUTENÝ Goji ACAI (250g)
Zelený čaj ochutený – Goji ACAI
V každej šálke zeleného čaju Goji ACAI nájdete výnimočnú kombináciu prírodných zázrakov. Začínajúc s jemným zeleným čajom, ktorý vám poskytne osvieženie a obnoví vašu energiu. Spolu s ním objavíte pôvabné tóny ibišteku a lahodné plody šípok, ktoré mu dodajú šťavnatú a sviežu chuť. No to najcennejšie, čo tento čaj prináša, sú prírodné bohatstvá Goji a Acai. Exotické plody Goji prichádzajú priamo zo vzdialených miest a prinášajú so sebou skutočnú výživovú bombu. Sú plné antioxidantov, vitamínov, minerálov a zdravých Omega kyselín, ktoré posilňujú imunitný systém, čistia telo a chránia ho pred vplyvom voľných radikálov.
Plody Acai, označované aj ako superpotravina, pridávajú do zmesi svoje úžasné účinky. Vďaka nim sa zlepšuje zdravie srdca a mozgu, bojujú proti niektorým nádorom a spomaľujú proces starnutia. Ich príjemná chuť, ktorú by ste mohli prirovnať k veľkej čučoriedke, urobí z každej šálky tohto čaju skutočný rituál pre váš organizmus. Dajte svojmu telu to najlepšie, čo príroda ponúka, s Goji ACAI zeleným čajom. Doprajte si chuťovú symfóniu a oživenie z prírodných zdrojov.
Zloženie: zelený čaj, ibištek, šípky, kúsky jablka, plody Goji, maliny, granátové jablko, prášok z plodov Acai (Acai, maltodextrín), aróma.
Hlavné účinky zeleného čaju
• Silný antioxidačný účinok
• Podpora metabolizmu a spaľovania tukov
• Zníženie rizika srdcovo-cievnych ochorení
• Zlepšenie funkcií mozgu a kognitívnych schopností
• Zníženie rizika niektorých typov rakoviny
• Prevencia cukrovky typu 2
• Protizápalové účinky a posilnenie imunity
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave zeleného čaju dočítate tu...
Príprava zeleného čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 70 - 80 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Zelený čaj zalievame vodou, ktorá prešla varom a následne ochladla na 70-80 stupňov.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.