Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ OCHUTENÝ Jahody v šampanskom (500g)
Zelený čaj ochutený – Jahody v šampanskom
Tento úžasný čaj je výbornou kombináciou výnimočných prvkov, ktoré dokonale spájajú eleganciu a sladkú rozkoš do jedinej šálky. Zelený čaj Sencha tvorí základ tejto nádhernej kompozície, výborne sa spája s lahodnými kúskami karotky a osviežujúcimi ananásovými kúskami. A práve výrazné jahody dodávajú tomuto čaju úplne nový rozmer, prebúdzajúc v našich chuťových pohárikoch nekonečné ovocné potešenie.
Každý dúšok čaju Jahody v šampanskom je pravým prekvapením - dotvára ho hravosť slnečnicových a kukuricových kvetov, ktoré vám dodajú pocit radosti a optimizmu. Oslávte radostné okamihy so svojimi blízkymi a prebuďte v sebe tú správnu náladu s týmto neodolateľným zeleným čajom. Doprajte si vzácne chvíle s Jahodami v šampanskom a zažite výnimočný zážitok, ktorý vyvolá úsmev na vašich perách.
Zloženie: zelený čaj Sencha, kúsky karotky, ananásové kúsky, jahody, slnečnicové a kukuricové kvety, aróma.
Hlavné účinky zeleného čaju
• Silný antioxidačný účinok
• Podpora metabolizmu a spaľovania tukov
• Zníženie rizika srdcovo-cievnych ochorení
• Zlepšenie funkcií mozgu a kognitívnych schopností
• Zníženie rizika niektorých typov rakoviny
• Prevencia cukrovky typu 2
• Protizápalové účinky a posilnenie imunity
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave zeleného čaju dočítate tu...
Príprava zeleného čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 70 - 80 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Zelený čaj zalievame vodou, ktorá prešla varom a následne ochladla na 70-80 stupňov.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.