Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ OCHUTENÝ Japan Cherry (50g)
Zelený čaj ochutený – Japan Cherry
Tento pôvabný čaj je inšpirovaný krásou japonských čerešňových kvetov, ktoré nám prinášajú nádhernú kombináciu lahodného ovocia a jemne kvetinovej arómy. Základom tohto zážitku je jemný zelený čaj Sencha, ktorý si zachováva svoju tradičnú čistotu a kvalitu. Ochutený sladkými čerešňami, ktoré dodávajú tomuto nápoju príjemnú ovocnú sladkosť a jemnosť. Každý dúšok je ako prechádzka pod stromami čerešní, kde si môžete vychutnať vôňu a chuť tohto symbolu japonskej elegancie a krásy.
Tento čaj je obľúbeným nápojom v Japonsku, kde sa slávia krásne čerešňové kvety každý rok v tradičnom hanami (oslava kvitnúcich kvetov). Teraz môžete aj vy osláviť túto japonskú tradíciu priamo v pohodlí vášho domova s Japan Cherry. Vychutnajte si chuť čerešní a lásku k čaju, ktorá vám prinesie spokojnosť a radosť pri každom dúšku.
Zloženie: zelený čaj Sencha, čerešňe, aróma.
Hlavné účinky zeleného čaju
• Silný antioxidačný účinok
• Podpora metabolizmu a spaľovania tukov
• Zníženie rizika srdcovo-cievnych ochorení
• Zlepšenie funkcií mozgu a kognitívnych schopností
• Zníženie rizika niektorých typov rakoviny
• Prevencia cukrovky typu 2
• Protizápalové účinky a posilnenie imunity
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave zeleného čaju dočítate tu...
Príprava zeleného čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 70 - 80 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Zelený čaj zalievame vodou, ktorá prešla varom a následne ochladla na 70-80 stupňov.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.