Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ OCHUTENÝ Kombucha Green (500g)
Zelený čaj ochutený – Kombucha Green
Táto výnimočná zmes zeleného čaju a prírodných kúskov citrónu je spolu s kombuchou skutočnou trefou do čierneho. Symbióza kvasinkových a bakteriálnych štruktúr v kombuche prináša množstvo prospešných účinkov pre váš organizmus:
- Zvyšuje imunitu a pomáha organizmu zbaviť sa toxických látok.
- Poskytuje výdatnú energetickú hodnotu a pôsobí ako prevencia proti rôznym ochoreniam, vrátane rakoviny.
- Podporuje látkovú výmenu a priaznivo ovplyvňuje črevnú mikroflóru, čím prispieva k zdraviu tráviaceho systému.
- Reguluje trávenie a pomáha pri rôznych ochoreniach, ako je vápenatenie žíl, hemoroidy, dna, kĺbový reumatizmus a ďalšie.
- Pomáha udržiavať optimálny krvný tlak a má pozitívny vplyv na zdravie kože a vnútorných orgánov.
- Obsahuje vitamíny B1, B2, B3, B6, B12, C a rôzne kyseliny, ktoré prispievajú k celkovému blahobytu.
Zelený čaj v tejto kombinácii spolu s osviežujúcimi kúskami citrónu dodáva nápoju nezameniteľnú chuť a vôňu. Je to skutočná harmónia prírody a prospešných účinkov pre vašu myseľ a telo. Doprajte si šálku blahodárneho nápoja, ktorý vás privíta každý deň nabitý vitamínmi a prírodnou energiou.
Zloženie: zelený čaj, kúsky citrónu, Kombucha, prírodné arómy.
Hlavné účinky zeleného čaju
• Silný antioxidačný účinok
• Podpora metabolizmu a spaľovania tukov
• Zníženie rizika srdcovo-cievnych ochorení
• Zlepšenie funkcií mozgu a kognitívnych schopností
• Zníženie rizika niektorých typov rakoviny
• Prevencia cukrovky typu 2
• Protizápalové účinky a posilnenie imunity
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave zeleného čaju dočítate tu...
Príprava zeleného čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 70 - 80 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Zelený čaj zalievame vodou, ktorá prešla varom a následne ochladla na 70-80 stupňov.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.