Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ OCHUTENÝ Poklady Japonska (50g)
Zelený čaj ochutený – Poklady Japonska
Tento ochutený zelený čaj vás zavedie na nezabudnuteľnú cestu objavovania japonskej kultúry a jej bohatstva. V každej šálke tohto výnimočného nápoja sa skrývajú starostlivo vybrané poklady, ktoré vám odhalia jedinečné chute a vône z krajiny vychádzajúceho slnka. Základom je zelený čaj China Sencha, ktorý sa stal symbolom čajového umenia. K nemu sú pridaní spoločníci v podobe japonských odrôd: Japan Bancha, Japan Genmaicha, Japan Kukicha a Japan Gyokuro. Každá z týchto odrôd prinesie do vášho pohárika jedinečný charakter a chuťové nuansy, ktoré vás pohladia na duši.
Jahodové kúsky a červené ríbezle dodávajú tejto kompozícii jemnú sladkosť a ovocnú osviežujúcu chuť. Nenechajte si uniknúť túto jedinečnú cestu k objaveniu Pokladov Japonska vo vašom pohári čaju.
Zloženie: zelený čaj China Sencha, Japan Bancha, Japan Genmaicha, Japan Kukicha, Japan Gyokuro, jahodové kúsky, červené ríbezle, aróma.
Hlavné účinky zeleného čaju
• Silný antioxidačný účinok
• Podpora metabolizmu a spaľovania tukov
• Zníženie rizika srdcovo-cievnych ochorení
• Zlepšenie funkcií mozgu a kognitívnych schopností
• Zníženie rizika niektorých typov rakoviny
• Prevencia cukrovky typu 2
• Protizápalové účinky a posilnenie imunity
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave zeleného čaju dočítate tu...
Príprava zeleného čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 70 - 80 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Zelený čaj zalievame vodou, ktorá prešla varom a následne ochladla na 70-80 stupňov.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.