Úvod » Zelené čaje » ZELENÝ ČAJ OCHUTENÝ Slivka marhuľa (500g)
Zelený čaj ochutený – Slivka marhuľa
V tejto jedinečnej zmesi sa spája sladká plnosť sliviek s jemnou sladkosťou chutných marhúľ. Práve táto harmónia príchutí dáva tejto čajovej kompozícii unikátnu a neodolateľnú chuť a vôňu. Základom tejto lákavej skladby je jemný zelený čaj China Sencha, ktorý prináša blahodarné účinky prírody priamo do vašej šálky. Sladké slivky dodávajú tomuto čaju výnimočnú plnosť a intenzitu. Ich nádherne sladká chuť je výborným doplnkom k čistote zeleného čaju.
A to nie je všetko! V tejto rozkošnej kombinácii sa nachádzajú aj šťavnaté marhule, ktoré dodávajú tejto čajovej elegancii príjemný nádych ovocia. A aby toho nebolo málo, pridali sme štipku korenistej škorice, ktorá poteší vaše chuťové poháriky a dotvorí dokonalú rovnováhu chutí. Ochutnajte tento delikátny čaj Slivka marhuľa a doprajte si výnimočný čajový zážitok. Tento zelený čaj je nielen skvelou voľbou pre milovníkov ovocia, ale aj osviežujúcou zastávkou v dňoch plných života.
Zloženie: zelený čaj China Sencha, slivky (min. 10%), marhule (min. 10%), škorica, aróma.
Hlavné účinky zeleného čaju
• Silný antioxidačný účinok
• Podpora metabolizmu a spaľovania tukov
• Zníženie rizika srdcovo-cievnych ochorení
• Zlepšenie funkcií mozgu a kognitívnych schopností
• Zníženie rizika niektorých typov rakoviny
• Prevencia cukrovky typu 2
• Protizápalové účinky a posilnenie imunity
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave zeleného čaju dočítate tu...
Príprava zeleného čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 70 - 80 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Zelený čaj zalievame vodou, ktorá prešla varom a následne ochladla na 70-80 stupňov.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.