Úvod » Káva plantážna zrnková » ZRNKOVÁ KÁVA ČISTÁ Papua Nová Guinea (1kg)
Zrnková káva plantážna čistá
Káva Papua Nová Guinea
Vyhraďte si čas na čistú zrnkovú kávu Papua Nová Guinea, ktorá vás zavedie na plániny vo výškach od 1300 do 1800 metrov nad morom. Tento kávový skvost, pochádzajúci z odľahlých oblastí Papui Novej Guinei, ponúka výnimočnú chuťovú paletu, ktorá z nej robí jedinečný klenot vo svete kávy. Kávovníky v Guinei sú pestované vo vyšších polohách, na planinách, kde sa ich nadmorská výška pohybuje od 1300 do 1800 metrov. Tieto extrémne podmienky určujú výnimočnú kvalitu, ktorá sa odzrkadľuje v každom zrnku.
100% Arabica - naša káva je zhotovená výhradne z kávovníka arabského (Coffea arabica), čím zaručuje jedinečný zážitok pre vaše zmysly. Až 75% zberu tejto kávy pochádza z malých domorodých fariem, zahrnutých v prírodných labirintoch pralesov, ktoré sú takmer nedostupné. Každá šálka tejto kávy je tak výsledkom starostlivého procesu, kde sa príbehy týchto fariem miešajú s chuťovou paletou. Papuanská káva vám ponúkne chuť ľahko vínnu, kyslastú a zároveň sladko-orieškovú. Je to dobrodružstvo, ktoré spája exotiku Guinei s lahodnosťou každého dúšku. Porovnateľná s indonézskou kávou, ponúka však vlastnú, unikátnu chuťovú oázu. Nechajte svoje chuťové poháriky unášať sa vlnami výnimočných chuťových nuánsí s kávou Papua Nová Guinea.
Hlavné účinky kávy
Po čaji je káva druhým najkonzumovanejším nápojom na svete. A rovnako ako čaj má množstvo pozitívnych účinkov. Káva predovšetkým chráni pred zubným kazom, zlepšuje krátkodobú pamäť, chráni srdce, čistí pečeň, zlepšuje imunitu a náladu.
Kofeín povzbudzuje krvný obeh, zvyšuje prekrvenie mozgu, aktivizuje centrálny nervový systém a posilňuje reakčné schopnosti. Množstvo kofeínu, ktoré obsahujú dve šálky kávy, priaznivo pôsobí na fungovanie pečene, ako prevencia pred cukrovkou a artritídou.
Príprava kávy
Najlepšiu kvalitu dosiahneme ak použijeme kvalitnú kávu a pomelieme ju tesne pred jej použitím. V prípade, že nemáme kávovar, zostava nám jediná možnosť a to je zalievaná káva.
Jej príprava je skutočne jednoduchá: kávu pomelieme, odmerku najemno zomletej kávy dáme do šálky a zalejeme vriacou vodou. Môžeme si do nej pridať cukor. Kávu zamiešame iba raz, aby sa zbytočne nemútila a nestrácala svoju chuť a arómu.
Majitelia kvalitných kávovarov majú o starosť menej. Kávovar si sám zvoli množstvo kávy a pred prípravou ju pomelie. Nám stačí zvoliť hrúbku mletia a automatika sa postará o zbytok. Po určitej dobe experimentovania s nastaveniami zistíme, kedy a ktorá káva pre nás najchutnejšia a potom bude príprava tej najlepšej kávy trvať minútku.
Balenie zrnkovej kávy
Každá káva je balená v trojvrstvovom vrecku určenom na balenie čaju, kávy, korenia a pod. Vrecko zachováva kvalitu, čerstvosť a charakteristickú vôňu jednotlivých káv.
Garancia pôvodu
Táto káva je dovezená z krajiny, ktorú vidíte na mape. Na Slovensku je možne túto kávu zakúpiť za výhodnú cenu prostredníctvom nášho obchodu.
Krajina pôvodu - Papua Nová Guinea
Hlavné mesto: Port Moresby, Rozloha: 462 840 km2, Počet obyvateľov: 4 700 000 (1999)
Papua-Nová Guinea sa rozprestiera na východnej polovici druhého najväčšieho ostrova zeme. Podnebie je tu horúce a vlhké, jej územie často zasahujú ničivé cyklóny. 70% povrchu zaberajú dažďové pralesy. Ťažba dreva sa stáva čoraz významnejším faktorom v exporte. Pre svet živočíšnej ríše je charakteristická absencia veľkých zvierat, resp. výskyt rozmanitých druhov vtáctva, z ktorých až 45% tvoria endemity (kazuár). Krajina má bohaté zdroje nerastných surovín (rudy farebných kovov, zlato, ropa, zemný plyn).
Významným zdrojom príjmov je vývoz medených rúd a rúd ušľachtilých kovov. Pre poľnohospodárstvo je charakteristické pestovanie niektorých plodín (sladké zemiaky, banány a cukrová trstina) pre vlastnú potrebu a na export sa pestuje káva, kakao a kaučuk.